|
Sağlikli Beslenme ile Nasil Zayiflanir
|
|
|
MİKROBİYOTA ve Probiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Meltem Yalınay, bağırsak mikrobiyom analizinin kişinin bağırsaklarındaki dengesizliğin düzenlenmesi için en uygun probiyotik önerisi ve prebiyotik desteğinin en doğru şekilde planlamasına yardımcı olduğunu söyledi.
|
|
|
Bağırsak sağlığının genel sağlık açısından önemine işaret eden uzmanlar, çocukluk çağında doğru probiyotik kullanmanın önemini vurguluyor.
|
|
|
ABD'li araştırmacılar, bebek dışkısında tedavi edici özellikleri olan probiyotik bağırsak bakterisi keşfetti.
|
|
|
Turşu, içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde kişiyi grip ve benzeri enfeksiyonlardan koruyor
|
|
|
Sağlıklı beslenme için önemli bir kaynak olan probiyotikler, insan sağlığı için birçok olumlu etkiye sahip. Probiyotik olan besinleri tüketerek bilinçli ve sağlık beslenme sağlanabilir. Peki, probiyotik içeren besinler nelerdir? İşte probiyotik içeren ebsinler!
|
|
|
Prof. Dr. Arıca: "Probiyotikler alzheimer riskini azaltıyor" Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yılda 3 ay boyunca probiyotik kullanımının yaşlanma döneminde alzheimer riskini azalttığını söyledi.
|
|
|
Prof. Dr. Arıca, probiyotik kullanımının önemine dikkat çekti Arıca: "Kazakistan, Özbekistan gibi bir takım ülkelerden alıp kendimiz çoğaltıp yapabiliyorsak evet biz kefiri biz yiyelim.
|
|
|
Probiyotiklerin bağırsaklarda yaşayan dost bakteriler olduğunu belirten Diyetisyen Eda Balcı, düzensiz bağırsak hareketleri ve kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsündeki Teknopark İzmir bünyesinde firma kuran 30 yaşındaki Elif Yılmaz Pekçalışkan, sindirim sisteminde yaşadığı rahatsızlıktan yola çıkarak probiyotik aktivitesi arttırılmış doğal meyveli yoğurt üretti.
|
|
|
Dünyayı kasıp kavuran koronovirüs salgınına yakalanmamak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten İKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, probiyotik yönünden zengin beslenilmesi uyarısında bulundu.
|
|
|
Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu uzun süren kabızlık, ishal veya gaz problemlerinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi, yeterli probiyotik ve prebiyotik gıdaların tüketilmediğinin de göstergesi olabileceğini söyledi.
|
|
|
PROBİYOTİK Prebiyotik Derneği İkinci Başkanı ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, yoğurtta bol miktarda probiyotik bulunduğunu söyleyerek sindirim ve boşaltım sistemi için probiyotiğin vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.
|
|
|
PROBİYOTİK Prebiyotik Derneği İkinci Başkanı ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, yoğurtta bol miktarda probiyotik bulunduğunu söyleyerek sindirim ve boşaltım sistemi için probiyotiğin vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.
|
|
|
Türk Gastroenteroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Törüner, probiyotik kullanımının özellikle bazı sağlık problemlerinde başarıyı getirdiğini ancak pek çok diğer hastalıkta henüz probiyotiğin faydasını gösteren yeterli sayıda kuvvetli kanıt gösterilemediğini belirterek,...
|
|
|
Probiyotik Derneği İkinci Başkanı ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, sezaryenla dünyaya gelen bebeğin hayata 1-0 yenik başladığını söyleyerek, "Eğer bebek anne sütü de almıyorsa 2-0 yenik başlar" dedi.
|
|
|
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, arı poleninden doğal probiyotik ürün elde edildi.
|
|
|
"Ezbere probiyotik kullanmayın" Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.
|
|
|
İNGİLTERE Sağlık Bakanlığı Genom Bilimi Politikası Direktör Yardımcısı Dr. Mark Bale, Kovid-19'la ilgili İngiltere'de yürütülen önemli bir araştırmaya dair detayları, Demirören Haber Ajansı'na anlattı.
|
|
|
Probiyotiklerin sağlıklı yaşamdaki rolü Doç. Dr. Bülent Değertekin: "Probiyotikler alerjik hastalıkların az görülmesi açısından önemli, bazı probiyotik formların kanseri azalttığı da biliniyor" "Süt ve süt ürünleri, dondurma ve kefir probiyotik açısından oldukça zengin gıdalardır" "Diyette...
|
|
|
ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan, Arçelik Tadı Var Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi ürününü inceleyerek evde lezzetli yoğurt yapmanın kolaylığını gösteriyor. Videoda ürünün özellikleri ve kullanımı detaylı bir şekilde anlatılıyor.
|
|
|
ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan, Arçelik Tadı Var ®? Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi ürününü inceledi. Videoda ürünün özellikleri ve kullanımı hakkında detaylı bilgi veriliyor.
|
|
|
Probiyotiklerin sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri olduğunu söyleyen Diyetisyen Eda Balcı, "Probiyotikler, gıdalarla alınan makro besin öğelerinin, mineral ve vitaminlerin emilimini artırır" dedi.
|
|
|
ÜROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor" dedi.
|
|
|
Corona Virüs ile mücadelede güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın, insan sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Biodesis İlaç A.Ş. Kurucusu Mustafa Aşıkoğlu, probiyotik besinlerin bu noktada önemli olduğunu söyledi.
|
|
|
"Bağırsak mikroflorasının sağlığını korumak ve işlevlerini sağlamak için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç vardır. diyen Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
|
|
|
Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu evde turşu yapanlara önemli uyarılarda bulundu.
|
|
|
Üsküdar Üniversitesi NPİİSTANBUL Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gizem Köse, sindirim sisteminin düzenlenmesinde büyük faydası olan probiyotiklerin pek çok besinde bulunduğunu söyledi.
|
|
|
Ramazan ayında oruç tutulan sürenin uzun olması ve aşırı sıcaklar nedeniyle vücutta kabızlık, şişkinlik ve gaz problemleri yaşanabiliyor.
|
|
|
Dost bakteriler vücudu hastalıklara karşı koruyor. İşte probiyotiklerin faydaları...
|
|
|
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde gıda üretimi ve tüketimi ele alındı. Uzmanlar, hazır yemek tüketiminin artmasıyla birlikte sağlıklı gıda sorununun önem kazandığına dikkat çekti. Kongrede, probiyotik içeren Nudo Noodle'un ön lansmanı yapıldı.
|
|
|
Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, aşırı sıcaklarda mide-bağırsak enfeksiyonunun arttığını belirtiyor. Doğru koşullarda saklanmayan veya açıkta bekletilen yiyecekler ve içecekler enfeksiyonun en büyük nedeni olarak görülüyor. Enfeksiyonun hafif seyrettiği durumlarda su ve elektrolit kaybı yaşanabilir. Bu nedenle sıvı alımı artırılmalı, beslenme düzeni değiştirilmeli ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Ayrıca probiyotik gıdalar, lifli gıdalar ve egzersiz yapmak da bağırsak sağlığını destekler. Şiddetli veya uzun süreli belirtiler varsa mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulmalıdır.
|
|
|
Amasya Üniversitesi'nden 4 akademisyen, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde KOSGEB desteğiyle yürüttükleri projelerle çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirecek kırmızı ve sarı renklerde süt ürünleri üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında doğal gıda boyalarıyla renklendirilmiş, probiyotik açısından zenginleştirilmiş yoğurt, ayran, labne peyniri gibi süt ürünlerinin üretilmesi hedefleniyor. Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuba Yıldırım, projenin amacının çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirmek olduğunu belirtti.
|
|
|
Amasya Üniversitesi akademisyenleri, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yürüttükleri projelerle çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirecek kırmızı ve sarı renklerde süt ürünleri üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında doğal gıda boyalarıyla renklendirilmiş, probiyotik açısından zenginleştirilmiş yoğurt, ayran, labne peyniri gibi süt ürünlerinin üretilmesi planlanıyor.
|
|
|
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Arif Kaçan, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artmasının kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını belirtti. Kaçan, probiyotik ve prebiyotik yoğurtların faydaları hakkında bilgi verirken, yetişkinlerin günde 2-3 porsiyon süt ürünü tüketmesi gerektiğine dikkat çekti.
|
|
|
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Arif Kaçan, probiyotik ve prebiyotik yoğurtların faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kaçan, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artmasının kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını belirtti.
|
|
|
Doç. Dr. Hasan Basri Savaş deprem bölgelerinde beslenmeye dikkat çekti Mardin Artuklu Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, afet bölgelerinde depremzede vatandaşların prebiyotik, probiyotik ve sinbiyotik besinlere ulaşım sağlaması gerektiğini belirtti.
|
|