Erzurum Atat�rk �niversitesi'nde d�zenlenen T�rkiye 1. G�da Mikrobiyolojisi Kongresi'nde g�da �retimi ve t�ketimi ele al�nd�. Uzmanlar, haz�r yemek t�ketiminin artmas�yla birlikte sa�l�kl� g�da sorununun �nem kazand���na dikkat �ekti. Kongrede, probiyotik i�eren Nudo Noodle'un �n lansman� yap�ld�.
|
|
|
|
|
|
Erzurum'da G�da Mikrobiyolojisi masaya yat�r�ld� ERZURUM - Erzurum Atat�rk �niversitesi'nde 13-16 Eyl�l tarihleri aras�nda devam edecek olan T�rkiye 1. G�da Mikrobiyolojisi Kongresi'nde �lkemizdeki g�da �retimi ve t�ketimi masaya yat�r�ld�. Kongreye kat�lan uzmanlar �zellikle haz�r yemek t�ketiminin her ge�en g�n artt���na dikkat �ekerek, "Yediklerimiz sa�l�kl� m�? ��eri�inde neler var? V�cudumuza faydal� maddeler mi? T�ketti�imiz g�dalar�n ne oldu�una dair sorular g�n�m�zde daha da �nem kazan�yor. Bu sorulara yan�t ve ��z�m olarak, fonksiyonel g�dalar�n aras�nda yer alan probiyotikler, �imdi de noodle d�nyas�nda kendine yer buluyor." �eklinde konu�tular. Y�ld�z Teknik �niversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve bir �retici firman�n i�birli�iyle haz�rlanan ve T�rkiye'de bir ilk olan Do�al Probiyotikli Nudo Noodle, T�rkiye 1. G�da Mikrobiyolojisi Kongresi'nde �n lansman� yap�ld�. Noodle sekt�r�n�n �lkemizde h�zla b�y�mekte ve �zellikle 7-28 ya� aras� t�keticiler aras�nda en h�zl� b�y�yen g�da kategorilerinden biri haline geldi�i ifade edilen panelde, "�niversite-sanayi i� birli�i �er�evesinde ger�ekle�tirilen bu �al��ma, Noodle'�n fonksiyonel bir �r�n olarak de�erlendirilmesine katk� sa�lamay� ama�lamakta" denildi. Tar�m ve Orman Bakanl��� Hayvan Sa�l���, G�da ve Yem Ara�t�rmalar� Daire Ba�kan� Ramazan B�lb�l, kongrenin �zellikle g�da g�venli�i ve yeni �r�n geli�tirilmesi noktas�nda �nemli bir fonksiyonu yerine getirece�ini s�yledi. Erzurum Atat�rk �niversitesi'nde 13-16 Eyl�l tarihleri aras�nda ger�ekle�ecek olan T�rkiye 1. G�da Mikrobiyolojisi Kongresi'nde, Nudo Noodle modeli Y�ld�z Teknik �niversitesi G�da M�hendisli�i B�l�m� Ba�kan� Prof. Dr. Enes Dertli taraf�ndan anlat�ld�.
14.9.2023 - 82153
|
|