�in'de ortaya ��kan ve insan hayat�n� tehdit eden D�nya genelinde k�resel bir salg�na d�n���n Corona Vir�s (Covid-19) tehdidi kar��s�nda koruyucu �nlemlerin yan� s�ra ba����kl�k sistemini g��lendirecek g�dalar t�ketmenin de �nemli oldu�unu belirten Biodesis �la� A.�. Kurucusu Mustafa A��ko�lu, probiyotik besinlerin bu anlamda insan metabolizmas�n� destekledi�ini ve ba����kl�k sistemini g��lendirdi�ini s�yledi. A��ko�lu,"D�nyay� etkisi alt�na alan ve can kay�plar�na neden olan Yeni Tip Corona Vir�s (Covid-19) salg�n�yla m�cadelede �ncelikle koruyucu �nlemlerin al�nmas� gerekiyor. Bu s�re�te bilimsel �al��malar ve hijyene dayal� uygulamalar �n plana ��k�yor. Bunlar�n yan� s�ra insan sa�l���n� tehdit eden unsurlara kar�� ba����kl�k sistemini g��lendirecek g�dalar�n t�ketilmesi de �nem kazan�yor. Yap�lan ara�t�rmalar, ba����kl�k sisteminin g��l� tutulmas�nda probiyotik y�n�nden zengin besinlerin t�ketilmesi gereklili�ini ortaya ��kart�yor. Probiyotikler, temel olarak do�ada olan ve v�cudumuzda da trilyonlarca bulunan yararl� bakterilerdir. Bu bakterileri i�eren besinlerin ba��nda ise yo�urt ve kefir gelmektedir. Herkes evinde kolayca Yo�urt ve Kefir mayalayabilir ve g�n�l rahatl���yla t�ketebilir. Yo�urt ve kefir, zaten mutfa��m�z�n ve beslenmemizin vazge�ilmez par�alar�d�r. Ancak bizler bunlar�n ne kadar �nemli oldu�unu yeni yeni anl�yoruz" dedi. HER YA� GRUBU T�KETEB�L�R Yeterli ve dengeli beslenmeyen bireylerin imm�n sisteminin zay�flad���na dikkat �eken A��ko�lu, "Vir�slere ve bakterilere kar�� ba����kl�k sistemimizin g��l� olmas� gerekti�ini biliyoruz. Bunu sa�lamak i�in de yeterli ve dengeli beslenmemiz �ok �nemli. Uzmanlar, beslenme d�zenimizin i�inde mutlaka probiyotik besinlere yer vermemiz gerekti�ini dile getiriyor; probiyotiklerin do�al yollardan al�nmas� gerekti�i konusunda insanlar� uyar�yorlar. Yo�urt ve kefir gibi fermente olmu� s�t �r�nleri, en �nemli probiyotik kaynaklar�n�n ba��nda gelmektedir. Beslenme uzmanlar� �zellikle ba����kl�k sistemini g��lendirmek ve metabolizmay� desteklemek amac�yla yo�urt ve kefir t�ketmek gerekti�ine dikkat �ekiyor. Dengeli beslenmeyi destekleyen bu besinlerin, her ya�ta rahatl�kla t�ketilebilmesi ise �ok b�y�k avantaj olu�turuyor" diye konu�tu. EVDE MAYALANMI� OLMASI �NEML� Evde mayalanm�� yo�urt ve kefirin probiyotiklerden �ok zengin besinler olduklar�n� vurgulayan A��ko�lu, "Fabrikasyon olarak �retilen ve marketlerde, bakkallarda sat�lan yo�urt ve kefirler, UHT ve past�rizasyon prosed�rlerinde vitamin ve mineral de�erlerinin bir k�sm�n� kaybederler. Ancak buradaki en �nemli sorun, probiyotiklerin bu i�lemler s�ras�nda tamamen �lmeleri ve mayalanan yo�urdun probiyotik i�ermemesidir. Biodesis Probiyotikli Yo�urt ve Kefir Mayalar�, evde kefir ve yo�urt mayalanmas�nda sa�l�kl�, hijyenik, kontroll�, se�ilmi� probiyotikler ve mayalar� her seferinde gerek cins gerekse miktar olarak ayn� standartlarda sa�lama avantaj� getirmektedir" �eklinde konu
24.3.2020 - 43749
|