Zeytinya�� Her Derde Deva!

Yaz aylar�nda sofralar�n vazge�ilmezi olan zeytinya�� ile d���k kalorili, sa�l�kl� ve hafif yaz yemeklerini haz�rlamak olduk�a pratik.

Zeytinyaðý Her Derde Deva!

Sabah uyan�r uyanmaz i�ece�iniz bir ka��k zeytinya�� midenizi korurken, tansiyonunuzu d���rmeye ve ba��rsak kanserinden korunman�za da yard�mc� olur. D�zenli olarak zeytinya�� t�ketenlerin daha ge� ya�land���, kansere yakalanma oran�n�n daha d���k oldu�u ve v�cudun kolesterol dengesinin sa�lamas�nda b�y�k �nem ta��d��� kan�tland�. M�s�r�z�, soya ve ay�i�ek ya�lar�ndan farkl� olarak do�al yollarla �retilen zeytinya��n� t�m yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

��te yaz sofralar�nda en �ok sevilen zeytinya�l� tarifler:

Zeytinya�l� Barbunya
Malzemeleri:
1 kilo ay�klanm�� barbunya
1 yemek ka���� domates sal�as�
2 adet kuru so�an
1 adet patates
1 adet havu�
5-6 di� sar�msak
1 tatl� ka���� toz �eker
1 �ay barda�� zeytinya��
S�slemek i�in maydanoz
Yap�l���:

Ay�klad���n�z barbunyalar� tencerenize al�n, �zerini ge�inceye kadar su koyup 15-20 dakika kadar kaynat�n.
Suyunu s�z�p iyice y�kay�n.

Bir ba�ka tencereye zeytinya��n� koyun, �zerine k�p k�p do�ranm�� so�an ve sar�msaklar� ilave edip kavurun.
K�p k�p do�ranm�� havu� ve patatesi ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra sal�as�n� da ekleyin.
Barbunyas�n� ilave edip 1-2 dakika kavurun.
Tuzu, �ekeri ve �zerini ge�inceye kadar suyunu ilave edip malzemeler yumu�ay�ncaya kadar pi�irin.
Oca�� kapatt�ktan sonra �zerine 1 tatl� ka���� kadar zeytinya�� gezdirin.
So�uduktan sonra �zerine maydanoz do�ray�p so�uk olarak servis yap�n.

Zeytinya�l� Taze Bakla

Malzemeleri:
1 kilo taze bakla
1 �ay barda�� zeytinya��
2 adet kuru so�an
1 demet dereotu
1 tatl� ka���� toz �eker
1 tatl� ka���� tuz
1 adet limon suyu
Su
Yap�l���:
Baklalar� ay�klay�p y�kay�n.
Zevkinize g�re dilimledikten sonra biraz tuz ve limon suyu ile kar��t�r�n.
So�anlar� k�p k�p do�ray�p zeytinya��nda kavurun.
Baklalar� da so�anlara ekleyip kar��t�r�n.
�zerine baklalar� ge�meyecek kadar s�cak su ekleyin ve k�s�k ate�te pi�irmeye ba�lay�n.
Tuz ve �ekeri ekleyin.
So�uduktan sonra dereotunu ilave edip servis yap�n.

�� Baklal� Enginar

Malzemeleri:
7 adet enginar, soyulmu� ve temizlenmi�
Yar�m kilo i� bakla, y�kanm�� ve soyulmu�
10-12 arpac�k so�an, soyulmu� ve y�kanm��
2 ince havu�, y�kanm��, soyulmu� ve verev do�ranm��
2-3 yemek ka���� zeytinya��
2 limonun suyu
2,5-3 su barda�� kaynam�� su
1 tatl� ka���� tuz
Yar�m demet dereotu
Yap�l���:
Arpac�k so�anlar�, havucu ve zeytinya��n� geni� bir tencereye al�p hafif�e kavurun.
Baklalar� ekleyip 1-2 defa �evirin. Limon suyunu ve kaynam�� suyu ekleyin.
Enginarlar� ilave edin.
Tencerenin a�z�n� hava almamas� i�in folyo ile kapat�p orta hararetli ate�te enginar ve baklalar yumu�ayana kadar pi�irin.
Pi�ince tuzunu ilave edin.
Tamamen so�uyunca enginarlar� servis taba��na al�n.
��lerini bakla ile doldurup dereotu ile s�sleyerek servis yap�n.

13.7.2017 - 27988



Konuyla �lgili Sorular

SA�LIK HABERLER� T�m Haberler Saðlýk Haberleri Rss

FOTO GALER� T�m Foto Galeriler
Diþ Fýrçanýzý Karanlýk Yerde Tutuyorsanýz Dikkat! Tehlike Saçýyor
Di� F�r�an�z� Karanl�k Yerde Tutuyorsan�z Dikkat! Tehlike Sa��yor
Yumurtayý Piþirmeden Önce Yýkamak Ne Kadar Doðru?
Yumurtay� Pi�irmeden �nce Y�kamak Ne Kadar Do�ru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarýný Göðsünüze Sarýn, Faydasý Ýnanýlmaz
Lahana Yapraklar�n� G��s�n�ze Sar�n, Faydas� �nan�lmaz

SA�LIK V�DEOLARI T�m Videolar
Saðlýk Video Göziçi Ýðne Nedir? Neden Yapýlýr? Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
G�zi�i ��ne Nedir? Neden Yap�l�r? �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Yakýný Görememe ve Tedavisi Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Yak�n� G�rememe ve Tedavisi �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Botoks Nedir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Katarakt Ameliyat Sonrasý Gözlük Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonras� G�zl�k �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi

 

[Hata Bildir]