Sabah uyan�r uyanmaz i�ece�iniz bir ka��k zeytinya�� midenizi korurken, tansiyonunuzu d���rmeye ve ba��rsak kanserinden korunman�za da yard�mc� olur. D�zenli olarak zeytinya�� t�ketenlerin daha ge� ya�land���, kansere yakalanma oran�n�n daha d���k oldu�u ve v�cudun kolesterol dengesinin sa�lamas�nda b�y�k �nem ta��d��� kan�tland�. M�s�r�z�, soya ve ay�i�ek ya�lar�ndan farkl� olarak do�al yollarla �retilen zeytinya��n� t�m yemeklerinizde kullanabilirsiniz. ��te yaz sofralar�nda en �ok sevilen zeytinya�l� tarifler: Zeytinya�l� Barbunya Malzemeleri: 1 kilo ay�klanm�� barbunya 1 yemek ka���� domates sal�as� 2 adet kuru so�an 1 adet patates 1 adet havu� 5-6 di� sar�msak 1 tatl� ka���� toz �eker 1 �ay barda�� zeytinya�� S�slemek i�in maydanoz Yap�l���: Ay�klad���n�z barbunyalar� tencerenize al�n, �zerini ge�inceye kadar su koyup 15-20 dakika kadar kaynat�n. Suyunu s�z�p iyice y�kay�n. Bir ba�ka tencereye zeytinya��n� koyun, �zerine k�p k�p do�ranm�� so�an ve sar�msaklar� ilave edip kavurun. K�p k�p do�ranm�� havu� ve patatesi ilave edin. Biraz kavurduktan sonra sal�as�n� da ekleyin. Barbunyas�n� ilave edip 1-2 dakika kavurun. Tuzu, �ekeri ve �zerini ge�inceye kadar suyunu ilave edip malzemeler yumu�ay�ncaya kadar pi�irin. Oca�� kapatt�ktan sonra �zerine 1 tatl� ka���� kadar zeytinya�� gezdirin. So�uduktan sonra �zerine maydanoz do�ray�p so�uk olarak servis yap�n. Zeytinya�l� Taze Bakla Malzemeleri: 1 kilo taze bakla 1 �ay barda�� zeytinya�� 2 adet kuru so�an 1 demet dereotu 1 tatl� ka���� toz �eker 1 tatl� ka���� tuz 1 adet limon suyu Su Yap�l���: Baklalar� ay�klay�p y�kay�n. Zevkinize g�re dilimledikten sonra biraz tuz ve limon suyu ile kar��t�r�n. So�anlar� k�p k�p do�ray�p zeytinya��nda kavurun. Baklalar� da so�anlara ekleyip kar��t�r�n. �zerine baklalar� ge�meyecek kadar s�cak su ekleyin ve k�s�k ate�te pi�irmeye ba�lay�n. Tuz ve �ekeri ekleyin. So�uduktan sonra dereotunu ilave edip servis yap�n. �� Baklal� Enginar Malzemeleri: 7 adet enginar, soyulmu� ve temizlenmi� Yar�m kilo i� bakla, y�kanm�� ve soyulmu� 10-12 arpac�k so�an, soyulmu� ve y�kanm�� 2 ince havu�, y�kanm��, soyulmu� ve verev do�ranm�� 2-3 yemek ka���� zeytinya�� 2 limonun suyu 2,5-3 su barda�� kaynam�� su 1 tatl� ka���� tuz Yar�m demet dereotu Yap�l���: Arpac�k so�anlar�, havucu ve zeytinya��n� geni� bir tencereye al�p hafif�e kavurun. Baklalar� ekleyip 1-2 defa �evirin. Limon suyunu ve kaynam�� suyu ekleyin. Enginarlar� ilave edin. Tencerenin a�z�n� hava almamas� i�in folyo ile kapat�p orta hararetli ate�te enginar ve baklalar yumu�ayana kadar pi�irin. Pi�ince tuzunu ilave edin. Tamamen so�uyunca enginarlar� servis taba��na al�n. ��lerini bakla ile doldurup dereotu ile s�sleyerek servis yap�n.
13.7.2017 - 27988
|