K�k sebzeler: Kabak, tatl� patates, havu�, lahana gibi k�k sebzeleri sindirirken v�cut daha fazla enerjiye ihtiya� duyar. Bu da v�cut �s�s�n� art�r�r. Tar��n: Tar��n kan �ekeri d�zeyini dengede tutar. Lif i�eri�i y�ksek olan tar��n v�cut �s�s�n� art�r�r, tatl� iste�ini azalt�r. Toz olarak s�t, yo�urt gibi besinlerde, �ubuk tar��n� suya ya da �aylara ekleyebilirsiniz. Taze Zencefil: Ba����kl��� g��lendiren zencefil v�cut �s�s�n� art�ran besinlerin ba��nda gelir. Havl�can: �in zencefili olan havl�can v�cut �s�s�n� art�r�r. 1 bardak s�cak suya, �hlamura veya ye�il �aya yakla��k 1 �ay ka���� havl�can� ince k�y�p, 5 dakika bekletip, t�ketebiliriz. Karabiber: Karabiberde bulunan biberin maddesi sinir sistemimizi uyararak �s� �retimini art�r�r. Zerde�al: ��indeki kurkumin etken maddesi ba����kl�k sistemini g��lendirir. Antikanserojen olmas�n�n yan� s�ra v�cut �s�m�z� y�kseltir. Ac�biber: ��erisindeki kapsaisin metabolizma h�z�n�, dolay�s�yla v�cut �s�s�n� art�r�r. Ihlamur: Vir�slerin neden oldu�u hastal�klara kar�� savunucu olan �hlamur, terlemeyle birlikte v�cut �s�s�n� art�r�r. Demirden zengin besinler: Demir ve mineral eksikli�inin neden oldu�u anemi sorunu olanlar daha fazla ���r. K�rm�z� et, pekmez, siyah �ekirdekli kuru �z�m gibi demiri zengin besinler kans�zl�k sorununa fayda sa�layarak �s�nmam�z� art�r�r. Her g�n 2 �orba ka���� pekmez (kan �ekeri ile ilgili sorunumuz yoksa), 2 yemek ka���� siyah kuru �z�m ve g�nde bir kez 120-150 gram k�rm�z� et t�ketimi faydal� olacakt�r. Ye�il �ay: ��erisindeki kate�inler sayesinde g��l� antioksidant olan ye�il �ay� g�nde 3 fincan i�erek hem metabolizma h�z�m�z� hem v�cut �s�m�z� art�rm�� oluruz. Po�et kullan�rsak s�cak suda 1 dakika; demleme �eklinde yapacaksak, kaynayan suda 5 dakika demlenmesi yeterli olur. �RNEK KARI�IM: Bir fincan ye�il �aya veya �hlamura; bir dal tar��n, bir �ay ka���� rendelenmi� taze zencefil, yar�m �ay ka���� karabiber, bir �ay ka���� zerde�al, bir kabuklu dilimlenmi� limon koyun. 10 dakika beklettikten sonra afiyetle t�ketin. Bu kar���mdan g�nde 2 fincan i�mek hem v�cut �s�n�z� hem de ba����kl���n�z� art�racakt�r.
21.12.2017 - 30649
|