So�uk alg�nl���n�n ilerleyip bo�aza hatta ci�erlere indi�i durumlarda en iyi bitkisel ��z�m; �algam suyu.
|
|
|
|
|
|
K���n tam ortas�na geldi�imiz �u g�nlerde so�uk alg�nl��� olduk�a yayg�n bir hastal�k. �zellikle yo�un �al��anlar ve beslenmesine dikkat edemeyenler ba����kl�k sistemleri zay�flad��� anda grip ve so�uk alg�nl��� ile y�z y�ze geliyor. Ba����kl�k sistemini kuvvetlendirici �zelli�i ile v�cut direncini artt�ran �algam suyu tam da bu anda ihtiya� duyulan do�al �ifa kayna��...
Y�zy�llard�r Anadolu’da yemeklerin, �zellikle de etlerin yan�nda hazmettirici olarak t�ketilen �algam suyu v�cut direncini artt�rarak hastal�klara kar�� koruyucu ve iyile�tirici �zellikler sunuyor. ��eri�indeki A-B-C grubu vitaminlerle kalp-damar hastal�klar�n�n yan�nda bo�az iltihab�na da iyi gelen �algam suyunun faydalar� saymakla bitmiyor. So�uk alg�nl���n�n ilerleyip bo�aza hatta ci�erlere indi�i durumlarda en iyi bitkisel ��z�m; g��s� yumu�at�p, akci�er ve bron�lar� temizleyen �algam suyu.
�ocuklara "Antibiyotik Yerine �algam "
V�cuttan toksinleri atmaya yarayan ve kans�zl�k i�in ideal bir ila� olan �algam�n yapraklar� da k�k� gibi kalsiyum, demir, bak�r ve iyot i�eriyor. �ocuklar�n�n gazl� i�ecekler i�mesi konusunda endi�e duyan aileler, bitkisel bazl� bu i�ece�i onlar�n g�nl�k demir, bak�r ihyiya�lar�n�n kar��lanmas� a��s�ndan da olduk�a �nemsiyorlar. Anti-enfeksiyon olarak bilinen bu do�al i�ecek, annelerin grip mikrobuna maruz kalm�� �ocuklar�na g�n�l rahatl���yla i�irebilecekleri ender �r�nlerden.
Aileler, k���k ya�larda s�k s�k hasta olan �ocuklar�n� m�mk�n oldu�u kadar antibiyotikten uzak tutmaya �al���yorlar. B�yle durumlarda alternatif t�bb� ve bitkisel ��z�mleri arayanlara fiyat�n�n uygunlu�uyla da dikkat �eken �algam suyu olduk�a cazip geliyor.
K.B.B. M�tehass�s� Op.Dr.M.Sezai Yava��a: �algam(Brassica napus) k�kleri sebze olarak yenilebilen turpgillerden bir bitkidir.100 gr �algam i�erisinde ; 23 kalori,0.2gr ya�,24mg fosfor,35mg kalsiyum,188mg magnezyum,yan�nda B1,B2,B3 ve C vitaminleri ihtiva eder. Havu� (Davas carota) maydanozgiller familyas�ndan etli k�kleri i�in yeti�tirilen bir bitki olup,A,B,C,D ve E vitaminleri y�n�nden zengindir. Adana ve Mersin y�resinde bu iki mucize sebzenin bulgur ile fermente edilmesi suretiyle haz�rlanan �ALGAM SUYU tamamen organik bir kar���m olup ,hi�bir kimyasal katk� i�ermez.
Y�llard�r �ok sevilerek i�ilen ve g�ney illerimizin vazge�ilmezi olan �algam suyu, bu g�n t�m d�nyada ciddi ara�t�rmalara konu olmaktad�r. �zellikle �in’de ya�anan SARS GR�B� s�ras�nda �inli ara�t�rmac�lar taraf�ndan �srarla t�ketilmesi �nerilmi� ve �lkemizden �in’e �algam suyu ihra� edilmi�tir. K���n ya�anacak gripal enfeksiyonlardan korunmada ihtiva etti�i C vitamini ve prebiyotik etkisinden dolay� �algam suyu i�ilmesi �iddetle tavsiye edilmektedir.
22.3.2013 - 12276
|
|