Fermantasyon s�resince biyokimyasal olarak, Maillard reaksiyonu ger�ekle�iyor ve bu reaksiyon �s�l i�lem ile ortaya ��kan enzimatik olmayan kararma olarak g�r�l�yor. Sar�msa��n koyu renk almas� bu reaksiyona ba�l� olarak �eker ve aminoasitlerden meydana geliyor. Japon ve Koreli ara�t�rmac�lar�n 2003 y�l�nda geli�tirdikleri fermantasyon cihaz� ile taze sar�msaklar fermente edilerek siyah sar�msak elde ediliyor. Bu modern teknoloji sayesinde �ncelikle taze sar�msak ba�� fermantasyon cihaz� i�erisindeki yeterli b�y�kl�kteki bloklar i�erisine aral�klarla folyo ile s�k�ca sar�larak konuluyor. S�k�ca kaplanmas�ndaki ama� herhangi bir yabanc� madde bula�mas�na kar�� korumak oluyor. Bloklar�n s�cakl��� 60 �C ayarlanarak 40 g�n s�re ile bekletiliyor. Bu s�renin sonunda ba�larda yumu�ama, di�lerde tamamen kararma g�r�ld��� takdirde ��kar�larak sat��a sunuluyor. Fermantasyon s�resi sonunda siyah sar�msaktaki antioksidan �zellikler beyaz sar�msa�a oranla daha fazla oluyor. Bu da siyah sar�msa��n kanser �nleyici, h�cre yenileyici yani ya�land�rmay� geciktirici (anti-aging ) �zelli�e sahip olmas�n� sa�l�yor. �ampuan i�eri�inde kullan�lan siyah sar�msa��n sa�lara uyguland���nda sa�lar� i� ve d�� kaynakl� olu�an serbest radikallerin etkilerine kar�� korudu�unu belirten Biota Laboratuvarlar� Bilim Kurulu Ba�kan� Prof. Dr. Murat T�rko�lu,"Y�zde 100 siyah sar�msak ekstresi i�eren �ampuan kad�n ve erkeklerin sa� sorunlar�na kar�� b�t�nc�l ��z�m sunuyor. Bioxcin Siyah Sarm�sakl� �ampuan, sa� d�k�lmesine kar�� yenilenen etkili form�l� sayesinde sa�l� deriyi koruyor, sa� tellerini kal�nla�t�r�yor. Sa� hasarlar�n� �nleyerek ilk y�kamadan itibaren sa�a hacim, canl�l�k ve parlakl�k kazand�r�yor" dedi. Siyah sar�msak ve beyaz sar�msak aras�ndaki farklar Siyah sar�msak k�smen normal sar�msak gibi kokmakla birlikte, normal sar�msak yendikten sonra v�cuttan ve a��zdan ��kan ve ho� olmayan kokulara benzer bir kokuya sebep olmuyor. B�ylelikle siyah sar�msaktan besin alabilmek daha kolay ve h�zl� oluyor. Siyah sar�msa��n, beyaz sar�msa�a oranla toplam fenolik madde miktar� ve antioksidan aktivitesinin daha fazla oldu�u da rapor edildi. Siyah sar�msak, normal sar�msa�a g�re �ok daha fazla antioksidand�r. Siyah sar�msakta tatl�l��� sa�layan karbonhidrat i�eri�i, taze sar�msakta %28.7 iken siyah sar�msakta bu oran %47'dir. Protein ve ya� i�erikleri belirgin farkl�l�klar g�stermiyor. Ancak, �zel aminoasitler bak�m�ndan ciddi oranda art��lar var. Siyah sar�msak nelere iyi geliyor? Kansere kar�� koruyucudur Kalp sa�l���n� korur Beyin h�crelerini serbest radikal hasar�na kar�� korur Haf�za bozukluklar� semptomlar�n� azalt�r Ba����kl�k sistemini destekler Hepatoprotektif etkilidir Diyabet semptomlar�n� iyile�tirir Kronik b�brek rahats�zl�klar�nda, tedavinin toksik etkisini azalt�r. Sindirim ve dola��m� artt�r�r Tansiyonu d�zenlemeye yard�m eder Do�al mide koruyucudur Hiperlipidemi ve hiperglisemi durumlar�n� �nlemeye yard�mc�d�r Ya�lanmay� geciktirir Antialerjiktir Sa� ve cilt sa�l���n� korur Yorgunlu�u �nler
24.9.2018 - 35267
|