S�M�T + AYRAN: Bu ikili uzun s�re tok kalmay� sa�layabilecek pratik ve g��l� bir ���n. G�c�; karbonhidrat, protein ve ya�� bir arada i�ermesinden geliyor. Simit, karbonhidrat kayna�� olarak enerji verir. �zerindeki susamlar ise ya� kayna��d�r. Susam, antioksidan i�eri�i sayesinde ba����kl�k sistemini g��lendirir. Bununla birlikte kalsiyum, demir, magnezyum minerallerini i�erir. Ayran ise protein kayna��d�r. ��eri�indeki proteinlerle uzun s�re tok kalmay� sa�lar ve v�cut dokular�n�n yap�m� ve onar�m�na katk� sa�lar. S�M�T + PEYN�R + DOMATES: Karbonhidrat ve ya� kayna�� simit ile 1 dilimi 1 k�fte kadar protein i�eren peynir, A vitamini, antioksidanlar ve likopen i�eren domates ile birlikte besin de�eri ve g�c� artan bir ���n oluyor. Domatesi kalori hesab� yapmadan g�n i�inde istedi�iniz kadar t�ketebilirsiniz. �stelik ba����kl�k sistemimize ekstra destek sa�l�yor. G�z sa�l���nda da etkili olan domates, cildimizin daha sa�l�kl� olmas�n� sa�l�yor ve g�ne�e kar�� koruyucu etki yap�yor. Domatesteki enzimler kan bas�nc�n� d���rerek kalp rahats�zl�klar�na kar�� korunmam�zda da etkili. Domatesin t�m bu faydalar�ndan yararlanmak i�in tek �art mevsiminde t�ketmek elbette. HA�LANMI� MISIR: Sahil an�lar�m�zda m�s�rc� hep vard�r. M�s�r, i�erdi�i y�ksek orandaki ni�asta sayesinde y�ksek bir enerji kayna��d�r. Yaz�n aktif oldu�unuz ve bolca y�zd���n�z g�nlerde size enerji sa�layacakt�r. Ayr�ca kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, �inko, demir ve bak�r mineralleri a��s�ndan da zengin bir besindir ve antioksidan i�eri�e sahiptir. YAZ MEYVES� + S�T, YO�URT, KEF�R GRUBU: Yaz�n geldi�inin habercisi reng�renk meyvelerin v�cudumuza ne kadar faydal� oldu�unu unutmay�n. Ara ���nlerde ve ana ���nlerinizin pe�i s�ra bu meyveleri miktar�na dikkat ederek t�ketebilirsiniz. Ayr�ca bu meyveleri s�t, yo�urt veya kefir gibi kalsiyum grubu bir besinle beraber t�ketti�inizde fayday� iki kat�na ��kar�rs�n�z. S�t yo�urt kefir gibi yiyeceklerin i�erdi�i; kalsiyum ve magnezyum kemik ve kas sa�l���n� korur, kramplar� �nler. �zellikle protein ve kalsiyum kayna�� olan s�t grubu yiyecekler haf�zan�n g��lendirilmesi i�in �ok �nemli olan ve sadece hayvansal kaynaklardan alabildi�imiz B12 vitaminini de i�erir. DONDURMA: Taze s�tten yap�lan do�al dondurmalar kaliteli protein i�eri�i, vitamin ve mineral zenginli�i ile bir�ok faydas� olan keyifli bir yiyecektir. Kalsiyum kayna�� olan dondurmada A, B, C, D, E vitaminleriyle, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, �inko mineralleri de bulunur. A vitamini cilt ve g�z sa�l���m�z� korumam�za katk� sa�lar ve ba����kl�k sistemimizi g��lendirir. �zellikle taze s�tten yap�lan dondurma A vitamini kayna��d�r. Dondurma meyvelerden sonraki tatl� tercihiniz olsun. Ara ���n�n�zde taze s�tle yap�ld���na emin oldu�unuz yerlerden 2 top dondurma yiyebilirsiniz. DONDURULMU� MEYVELER: Kiraz, �ilek, kay�s�, �eftali, dut, kavun, karpuz gibi yaz meyvelerini �ekirdeklerinden ay�r�n rendeleyin ya da blenderdan ge�irin. Bir s�re derin dondurucunuzda bekletin. ��kard���n�zda serin mi serin �stelik sa�l�kl�, vitamin, mineral ve antioksidan deposu bir ���ne sahip olacaks�n�z. KURU YEM��LER: Her g�n bir avu� kadar taze ceviz, taze f�nd�k, taze badem t�ketmelisiniz. Bu kuru yemi�ler omega-3, mineral yo�unlu�u ve E vitamini i�eri�i ile v�cudumuzu g��lendir. Ayr�ca bu kuru yemi�lerin i�inde bulunan flavonoidlerin en yo�un ve i�levsel oldu�u zamanlar taze ��kt��� zamand�r. Omega- 3 zengini ceviz, tok tutmas�n�n yan�nda �ocuklar�n beyin geli�iminde �nemli bir rol oynar, metabolizmam�z� h�zland�r�r ve diyet yapanlar i�in ya� yakmay� kolayla�t�r�r.
1.8.2016 1 - 22089
|