D���K YA� ORANIYLA KALP DOSTU �zellikle y�lba�� sofralar�nda birinci s�rada yer alan hindi eti; insan sa�l��� a��s�ndan olduk�a faydal�d�r. Hem ya� hem de kolesterol a��s�ndan di�er etlerden daha d���k i�eri�e sahipken, tavuk ve s���r etinden daha fazla protein i�eren daha ekonomik bir protein kayna��d�r. Hindi eti d���k ya� oran�yla kalbin dostudur. Yani hindi etinde bulunan ya�, k�rm�z� etteki ya��n yar�s� kadard�r. Bu nedenle, hindi etinin g�nl�k ya�amda da sofralarda s�kl�kla yer almas� gerekmektedir. Sodyum i�eri�inin d���k olmas� diyetler i�inde hindi etini uygun k�lmaktad�r. Z�HN� G��LEND�R�YOR, KANSIZLI�A �Y� GEL�YOR Hindi eti, besini mevcut enerjiye d�n��t�rmeyi kolayla�t�ran vitaminler ve mineraller a��s�ndan son derece zengindir. Zihni g��lendiren, ayr�ca sinir sistemi i�levleri a��s�ndan �nemli olan niasin (B3 vitamini), ba����kl�k sisteminin sa�l��� i�in gerekli olan B6 vitamini i�ermektedir. Demir mineralinden de olduk�a zengindir ve kans�zl��a kar�� d���k kolesterol oran�yla sa�l�kl� bir se�enektir. Magnezyum, kalsiyum ve �inko mineralleri bu sa�l�kl� besin kayna��nda bulunmaktad�r. Fosfor da yine hindi etinde bol bulunan, kemik ve di� olu�umunda �ok �nemli ve yararl� bir mineraldir.
KEND�N�Z� �Y� H�SSETMEN�Z� SA�LIYOR Hindi eti, selenyum da ihtiva etmektedir. Selenyum tiroit bezinin �al��mas�n� ve ba����kl�k sisteminin g��l� olmas�n� sa�lamaktad�r. Zengin bir protein kayna�� olan hindi eti, insan sa�l��� a��s�ndan �ok faydal�d�r. Ayn� zamanda do�al bir aminoasit olan triptofan kayna��d�r. �nsan v�cudunun �retemedi�i bu aminoasit serotonin ad� verilen mutluluk hormonunun sal�n�m�n� uyarmakta ve de uykuya dalmay� kolayla�t�rmaktad�r. V�CUT YA�LANMASINI GEC�KT�R�YOR Bir porsiyon hindi eti g�nl�k tavsiye edilen folik asit( B9) ihtiyac�n� b�y�k oranda kar��layabilmektedir. Hamileler i�in �ok �nemlidir ve anne karn�ndaki bebekleri do�um sakatl�klar�na kar�� korumaktad�r. Yine bir porsiyon hindi eti ki�ilerin g�nl�k B12 ihtiyac�n� kar��layabilmektedir. B12 vitamini h�cre geli�imi ve k�rm�z� kan h�crelerinin �o�almas�n� sa�layarak kans�zl���n �nlemektedir. G��l� bir antioksidand�r ve ya�lanma belirtilerinin ortaya ��kmas�n� geciktirmektedir.
26.12.2017 - 30742
|