Anne s�t� i�eri�ine sahip "Ya�am a�ac�" olarak da adland�r�lan Hindistan cevizi meyvesi Filipinler ve benzeri ada �lkelerinde beslenmenin �nemli bir par�as�d�r. Yerel halk, pek �ok hastal���n tedavisinde Hindistan cevizi ya��n� kullanmaktad�r. Bu ya� i�eri�indeki MCT ad� verilen orta zincirli ya� asitleri ve anne s�t�nde de bulunan laurik asit nedeniyle �nemli bir besin kayna��d�r.� Hindistan cevizi ya��n�n di�er faydalar� �unlard�r: *�� ���eri�indeki laurik asit nedeniyle antimikrobiyaldir. Ba��rsaktaki zararl� mikroplar� temizleyerek kolon sa�l���n� desteklemektedir. *�� �Hindistan cevizi ya��na beslenmelerinde s�k yer veren toplumlarda obezite ve buna ba�l� hastal�klar�n geli�iminin daha az oldu�u g�r�lmektedir. Bu nedenle hindistancevizi ya��n�n metabolizma �zerinde olumlu etkileri oldu�u d���n�lmektedir. *�� �Tiroit fonksiyon bozukluklar�n�n rafine ya�larla ili�kili olabilece�ine dair yap�lan �al��malar bulunmaktad�r. Bu nedenle rafine ya�lar�n yerini so�uk s�k�m hindistancevizi ya�� ile de�i�tirmek tiroit fonksiyonlar�nda iyile�me vaat edebilmektedir. *�� �Hindistan cevizi ya��, d�� d�nyaya kar�� bariyer g�revi olan cildi nemlendirir, cilt �zerindeki mikroplar� yok eder ve buna ba�l� olarak akne ve dermatit tedavisine destek olmaktad�r.� *�� ���erdi�i MCT, orta zincirli ya� asitlerinin keton cisimciklere d�n��mesi sonucunda beyin sa�l��� �zerinde olumlu etkileri olup; Alzheimer, Parkinson, Huntington ve MS gibi pek �ok sinir sistemi hastal���na kar�� koruyucudur. *�� �Kanser h�crelerinin b�y�me ve geli�mesini bask�lamaktad�r. *�� �K�t� huylu kolesterol� (LDL) d���r�r ve iyi huylu kolesterol (HDL) oran�n� y�kselterek damar t�kan�kl��� riskini azaltarak kalp hastal�klar�na kar�� koruma sa�lar. *�� �Antifungal etkisi nedeniyle ba�ta candida mantar� olmak �zere pek �ok mantar hastal���n� tedavi etmektedir.� V�cutta ya� yak�m�na yard�mc� oluyor Hindistan cevizi ya��nda di�er �o�u ya��n aksine uzun zincirli ya� asidi de�il orta zincirli ya� asitleri bulunmaktad�r. Orta zincirli ya� asitleri, uzun zincirli ya� asitlerinden daha farkl� olarak metabolizmay� h�zland�rmaya ve v�cudun ya� yak�m�na yard�mc� olmaktad�r. Yap�lan bir ara�t�rma, g�nde 1-2 yemek ka���� orta zincirli ya� asidi yemenin, enerji yak�m�n� % 5 oran�nda art�rd��� g�stermektedir. Kahvenize ekleyip i�erseniz� Bir fincan sade filtre kahveye eklenen bir tatl� ka���� Hindistan cevizi ya��yla t�m g�n, tok kalarak ve daha konsantre olmu� ge�irilebilir ayr�ca g�n i�inde daha fazla kalori yak�m� sa�lanabilmektedir. Sade kahve tercih edilmiyorsa, 1 tatl� ka���� Hindistan cevizi ya��n�n yan�nda, 100 ml Hindistan cevizi s�t� ve tar��n da eklenebilmektedir.� A��z kokusunu �nl�yor di�leri beyazlat�yor Sabah uyan�r uyanmaz Hindistan cevizi ya�� ile yap�lan gargara olduk�a fayda sa�lamaktad�r. Di� f�r�alamadan �nce, 1 tatl� ka���� Hindistan cevizi ya�� a�za al�n�r ve en az 5 dakika boyunca a��z bu ya� ile �alkalan�r. Hindistan cevizinde bol miktarda bulunan Laurik asit, antibakteriyel, antifungal ve antiviral aktivite g�stermektedir. Bu nedenle ba�ta a��z olmak �zere sindirim kanal� floras�n�n temizlenmesi ve d�zenlenmesinde etkilidir. Ayr�ca;� -Di�leri beyazlat�r. -Di�eti iltihab� ve ��r�kleri tedavi eder, engeller. -K�t� a��z kokusuna neden olan k�t� bakterileri �ld�r�r. -Di� eti kanamalar�n� tedavi eder, engeller. -Di� hassasiyetini azalt�r.
4.9.2018 1 - 34928
|