Ramazan sofralar�n�n vazge�ilmesi beyaz peynir tok tutuyor!
|
|
|
|
|
|
Beyaz peynir �zellikle Ramazan ay�nda sahur vakitlerinde t�ketilmesi faydal� olan bir g�da olup, yan�nda Domates-salatal�k s����,s�t (yar�m ya�l�) veya yo�urt,ha�lanm�� yumurta veya ka�ar peyniri, tam bu�day ekme�i ile birlikte t�ketilebilir. �ftarda ise 1-2 zeytin veya hurma ile oru� a�t�ktan sonra peynir, domates, salatal�k, karpuz i�eren k���k bir kahvalt� veya �orba gibi hafif yiyeceklerle yeme�e devam edilebilir.
Tam Ya�l� Beyaz Peynir i�erdi�i zengin mineral, vitamin ve protein nedeni ile beslenmede �nemli katk�s� olan bir g�da maddesidir. Y�rsan G�da M�hendisi Nil�fer Hakarayan; beyaz peynirin 100g'� g�nl�k kalsiyum ihtiyac�n�n %76's�n�, g�nl�k fosfor ihtiyac�n�n %62'sini kar��lad���n� s�yledi. Kalsiyum, kemik ve di� geli�imi i�in �nemli bir mineraldir. �ocuklar, hamile ya da emziren kad�nlar kalsiyuma daha fazla ihtiya� duyarlar. Bu nedenle di�er s�t �r�nleriyle birlikte �zellikle peynir t�ketmeleri gerekmektedir. ��nk� peynirdeki kalsiyum, biyolojik de�eri y�ksek olan, yani insan v�cudu taraf�ndan kolayca kullan�labilen formdad�r. Fosfor ise kas kas�lmas�, b�brek fonksiyonu ile sinir ve kas aktivitesi i�in v�cuda al�nmas� gereken bir mineraldir. Fosfor s�t ve s�t �r�nlerinde kalsiyumun ayr�lmaz bir par�as�d�r. Birlikte do�al olarak bulunurlar.
Peynirin Kalitesi Nas�l Anla��l�r?
Y�rsan G�da M�hendisi Nil�fer Hakarayan bu konuda �unlar� s�yledi: "�yi kalitede beyaz peynirin duysal �zellikleri: kendine �zg� renk ve g�r�n��te olmal�, g�zle g�r�lebilir k�fl� olmamal�, peynirler kal�p halinde dikd�rtgen veya kare prizma veya silindirik olmal�d�r. Kendine �zg� Tat ve kokuda olmal�, yabanc� Tat ve koku ihtiva etmemelidir. Yabanc� madde bulunmamal�d�r. "
Y�rsan 6 kg S�tten 1 kg Beyaz Peynir �retiyor
Y�rsan �r�nlerinin haz�rlanmas�nda d�nya teknolojileri ve d�nya standartlar�nda �retim teknikleri uygulanarak, zengin bir besin kayna��m�z olan s�t�n besin de�erleri korunuyor, ayr�ca en y�ksek kalitede �r�n �retimi i�in gerekli olan s�t miktar�n�n kullan�lmas� sa�lan�yor. �r�n kalitelerinden de anla��laca�� �zere "y�ksek kuru madde de�erine sahip �r�nler " �retiliyor.
9.7.2013 0 - 12960
|
|