Y�lba�� gecesi �zenle haz�rlanm�� sofralarda bulu�ulur. Herkes kendi b�t�esine g�re ak�am i�in �zel ve g�zel men�ler olu�turur. ��kran Y�ld�z y�lba�� �ncesi ve sonras� uygulanacak k���k t�yolarla kiloyu dengede tutman�n m�mk�n oldu�unu s�yl�yor ve ekliyor: "Y�lba�� �ncesi ve sonras�nda toplam 1 hafta boyunca metabolizman�z� canland�ran ve v�cudun protein ihtiyac�n� iyi bir �ekilde kar��layacak bir program uygulamak gerekiyor. B�ylelikle protein al�m�na ba�l� olarak h�zl� bir metabolizmaya sahip olursunuz. Zinde bir metabolizma ve �demsiz bir yeni y�l i�in g�nde 2-2.5 litre su i�meniz gerekti�ini de unutmayal�m." Y�lba�� gecesi en �ok yap�lan hatalardan biri de "Nas�lsa ak�am fazla yiyece�im" d���ncesiyle g�nd�z hi�bir �ey yememek. Ak�am yeme�ine asla a� oturmay�n. Limon suyunun i�inde havu� ve salatal�k veya yo�urtlu sosa bat�r�lm�� taze sebzeler sizi kalorilerden uzak tutabilir. Cipsler yerine taze/kuru meyve, leblebi ve bir avu� f�nd�k/badem yiyebilirsiniz. Ba�lang�� tabaklar� genellikle tuzlu ve i�tah a��c� �ark�teri �r�nleri bak�m�ndan zengindir. Bu tabaklar�n yerine bir miktar peynir, �eri domates, salatal�k, hindi/somon f�me gibi daha az kalorili tabaklar� tercih edin. Y�lba�� sofralar�n�n geleneksel lezzeti hindidir. K�rm�z� ete g�re kolesterol� d���k ve sindirimi daha kolay oldu�undan hindi uygun bir se�imdir.
Tatl� olarak, �erbetli tatl�lar yerine kabak tatl�s�, ayva tatl�s� veya di�er meyveli tatl�lardan tercih edebilirsiniz.
Y�lba�� �ncesi ve sonras� toplam 1 haftal�k beslenme program�: Uyan�nca elma ve limon dilimli 500 ml su SABAH: 1 tam yumurta + 1 yumurta beyaz� ile maydanozlu/ye�il so�anl� omlet 3-4 yemek ka���� lor peyniri Bol ye�illik, taze biber 2 dilim tam tah�ll� ekmek ARA: 10-12 �i� badem/f�nd�k+ 1 fincan beyaz �ay ��LE: 1 porsiyon (120-150 gr) �zgara tavuk/et veya 350 gram bal�k veya 4-5 k�fte Bol ye�illikle yap�lm��, limonlu ve elma sirkeli salata ARA: 1 orta boy kivi veya 2 dilim ananas+ 1 fincan beyaz �ay AK�AM: 1 porsiyon zeytinya�l� �spanak/paz�/brokoli/lahana/karnabahar yeme�i 1 kase yo�urt/cac�k ARA: 200 ml-1 su barda�� kefir YEN� YILIN �LK G�N� ���N �DEM ATICI �AY 1 litre kaynar suya 3-4 dilim y�kanm�� ananas kabu�u, yar�m demet maydanoz, 3-4 dilim portakal, 1 po�et ye�il �ay, 2-3 adet �ubuk tar��n ekleyip 3 dakika kaynat�n. Il�k veya serin bir �ekilde t�m g�n t�ketin.
29.12.2017 - 30825
|