���nlerinizi peynirle bitirin!

Yap�lan klinik �al��malar, probiyotik i�eren s�t, yo�urt ve peynirin d�zenli t�ketiminin; t�k�r�kteki ��r�k olu�turan bakteri say�s�nda ve di� pla��nda azalmaya yard�mc� oldu�unu g�stermi�tir.

Öðünlerinizi peynirle bitirin!

PROB�YOT�KLER ��R�K OLU�UMUNU AZALTIYOR

Antibiyotiklere olan direncin artmas�, d�nya genelinde gittik�e b�y�yen bir problem olarak kar��m�za ��k�yor. Bu problem de alternatif tedavi y�ntemlerinin geli�mesine neden oluyor. Di� Hekimi Pertev K�kdemir, "Tedavi edici ama�la, sa�l��� destekleyen bakterilerin ki�ilere uygulanmas� bu y�ntemlerden bir tanesidir" diyor.


��R���N SEBEB� BAKTER�LER

Di� Hekimi Pertev K�kdemir, di� ��r���n� ve ��r�k olu�mas�n� engelleyebilen probiyotikleri �u �ekilde tan�ml�yor:

"Probiyotikler; uygun de�erlerde al�nd���nda fayda sa�layan canl� mikroorganizmalard�r. ��r�k olay�n�n bakterilerin arac�l�k etti�i bir s�re� oldu�u 115 y�ldan fazla bir s�redir bilinmektedir. ��r�k olu�umu �ok y�nl� bir hastal�k s�recidir. ��r�k olu�umu i�in di�, bakteri ve besin ��l�s�n�n olmas� gerekmektedir. Bu �� etkenden en az bir tanesinin elimine edilmesi ��r�k olu�umunu engelleyebilmektedir."

PEYN�R ��R�KLER� ENGELL�YOR

Peki probiyotikler ��r�k olu�umunun �nlenmesinde nas�l etkili olabilirler? ��te bu soruyu Di� Hekimi Pertev K�kdemir, ��yle yan�tl�yor:

"�nsanlar i�in en �nemli probiyotik kaynaklar�; yo�urt ve fermente edilen s�t �r�nleridir. �e�itli klinik �al��malarda, probiyotik i�eren s�t, yo�urt ve peynirin d�zenli t�ketiminin t�k�r�kteki ��r�k olu�turan (karyojenik) bakteri say�s�nda ve di� pla��nda azalmaya yard�mc� oldu�u g�sterilmi�tir. Probiyotikler �eker metabolizmas�n� etkileyerek asit �retimini d���rebilirler. �rne�in; peynirin a��z ortam�n�n PH'�n� y�kselterek di� yap�s�nda ��r�meyi �nledi�i ve di� yap�s�nda mine tabakas� olu�umunu (remineralizasyon) destekledi�i rapor edilmi�tir."


S�T VE YO�URT T�KET�N

"Farkl� �al��malarda, sak�z veya pastillere kat�lan probiyotiklerin g�nl�k kullan�mda t�k�r�k i�erisindeki ��r�k yap�c� bakterilerin say�s�n� azaltt��� g�sterilmi�tir. Sonu� olarak probiyotikler; antibiyotiklere alternatif a��z i�erisinde kullan�lan ila�lar, a��z sa�l��� ve g�dalar aras�ndaki ili�kilerin ara�t�r�lmas�nda yeni bir aland�r. ���nlerimizi peynir gibi a��z PH'�n� y�kseltecek besinlerle sonland�rmak ve probiyotik bak�m�ndan zengin s�t ve yo�urt t�ketiminize dikkat etmek bile di� ��r��� ve buna ba�l� bir�ok problemden kurtulmam�za yard�mc� olacakt�r."

2.5.2016 0 - 20768



Konuyla �lgili Sorular

SA�LIK HABERLER� T�m Haberler Saðlýk Haberleri Rss

FOTO GALER� T�m Foto Galeriler
Diþ Fýrçanýzý Karanlýk Yerde Tutuyorsanýz Dikkat! Tehlike Saçýyor
Di� F�r�an�z� Karanl�k Yerde Tutuyorsan�z Dikkat! Tehlike Sa��yor
Yumurtayý Piþirmeden Önce Yýkamak Ne Kadar Doðru?
Yumurtay� Pi�irmeden �nce Y�kamak Ne Kadar Do�ru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarýný Göðsünüze Sarýn, Faydasý Ýnanýlmaz
Lahana Yapraklar�n� G��s�n�ze Sar�n, Faydas� �nan�lmaz

SA�LIK V�DEOLARI T�m Videolar
Saðlýk Video Göziçi Ýðne Nedir? Neden Yapýlýr? Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
G�zi�i ��ne Nedir? Neden Yap�l�r? �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Yakýný Görememe ve Tedavisi Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Yak�n� G�rememe ve Tedavisi �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Botoks Nedir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Katarakt Ameliyat Sonrasý Gözlük Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonras� G�zl�k �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi

 

[Hata Bildir]