D���k enerji i�ermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) ya� asitleri a��s�ndan bu kadar zengin ve i�levsel olmas� �a��rt�c� bir durum.
|
|
|
|
|
|
Semizotununi�eri�inde bulunan y�ksek miktarda omega-3 ya� asidi onu di�er ye�il yaprakl� sebzelere g�re hissedilir bir �ekilde �n plana ��kar�yor.
Semizotunda ki as�l mucize; enerji de�eri, �ok d���k neredeyse s�f�r kalori olmas�na ra�men; omega-3 ya� asidi a��s�ndan son derece zengin olmas�. Bu kadar d���k enerji i�ermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) ya� asitleri a��s�ndan bu kadar zengin ve i�levsel olmas� �a��rt�c� bir durum.
Omega-3 ya�asidi, beslenmemizin i�levsel ve kaliteli olmas�n� sa�layarak, sa�l���m�z� korur ve geli�tirir. G�nl�k beslenmemiz i�inde yeterli miktarda omega- 3 ya� asidi, kardiovask�ler hastal�k riskinizi azalt�r, otoimm�n sistemimizi geli�tirir. Ayr�ca omega-3 ya� asidini y�ksek d�zeyde ald���n�z zaman; kanda bulunan ya� olarak tan�nan Tirigliseritmiktar�n� d���r�c� etki g�sterir.
Yeterli miktarda ve d�zenli omega- 3 ya� asidi al�m� ayr�ca t�m�r b�y�mesini ingibe etti�i yap�lan bilimsel �al��malarda savunulmaktad�r.
Ara�t�rmalara gore omega-3 ya� asidi, ayr�ca �ocuklarda beyin geli�imi ve dikkat ve konsantrasyonda etkilidir.
Semizotu, omega- 3 ya� asidi ile birlikte ayn� zamandadiyet lifi, vitaminler, ve mineraller y�n�nden de olduk�a zengindir. M�kemmel bir A vitamini kayna�� olan semizotu, ye�il yaprakl� sebzeler aras�nda en de�erli olan�d�r. A vitamini, bilinen g��l� do�al bir antioksidand�r ve g�rme i�in gereklidir. A vitaminini �nemli i�levleri aras�nda; sa�l�kl� mukus zar�n�n ve cilt bak�m� i�in de gereklidir. Semizotu C vitamini a��s�ndan da zengin bir kaynakt�r. Baz� kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.
Semizotunun mevsimi olan bu g�nlerde her g�n her ���nde semizotu t�ketmeye �zen g�stermeliyiz. Salatas�n� yap�p, s���� olarak t�ketip, yo�urtla kar��t�r�p, �i� olarak t�ketebiliriz. Ayr�ca zeytinya�l� veya k�ymal� semizotu olarak da t�ketebiliriz.
2.5.2013 1 - 12550
|
|