Mide a�r�s�na iyi gelen ba�l�ca besinler; zencefil �ay�, keten tohumu, armut, patates, zeytin ya��, yo�urt, muz, lahana, az ya�l� besinler, karnabahar, baklagiller, maden suyu ve lifli besinler olarak s�ralanabilir. 1. ZENCEF�L �AYIMide sa�l��� i�in �nemli olan zencefil. Sindirim sistemini yat��t�r�c� etkiye sahiptir. Bulant�, kusma ve mide a�r�lar� i�in zencefil �ay� etkili bir ��z�m arac�d�r. Baz� mide sorunlar� ve mide ek�imesi i�in de zencefil �ay� olumlu etkiye sahiptir. 2. KETEN TOHUMULif y�n�nden zengin olan keten tohumunun yan�nda omega-3 y�n�nden de olduk�a zengindir. �i�kinli�in ve kab�zl���n giderilmesinde kullan�lan keten tohumu, ���t�lerek yo�urtla beraber t�ketilebilir. 3. ARMUTG��l� bir lif kayna�� olmas�yla �neme sahip olan armut, sindirimi kolay olmas� nedeniyle mide dostu bir meyvedir. Mideyi yormayan armut, ince ba��rsa��n da yorulmas�n� engelleyerek rahat bir sindirim s�reci sa�al. Bu nedenle armut mide a�r�lar�n�n hafifletilmesinde etkin �ekilde kullan�l�r. 4.PATATESHa�lanm�� �ekilde patates t�ketimi mide sa�l��� a��s�ndan faydal�d�r. ��eri�indeki lifler sayesinde mide sa�l���na olumlu katk� yapan patates, birtak�m mide problemlerinin giderilmesi i�in de etkilidir. �i� patates suyu da mide yanmalar� ve mide a�r�lar�na iyi gelir. 5. ZEYT�NYA�I�i� t�ketilen zeytinya��, mide a�r�lar�n�n giderilmesine ve mide sa�l���n�n korunmas�na yard�mc� olur. �i� zeytinya�� safra salg�lanmas�n� destekler ev bu sayede yiyeceklerden al�nan ya��n sindirimi kolayla��r. 6. YO�URTM�kemmel bir probiyotik kayna�� olan yo�urt, bakteriyel enfeksiyonlar�n olu�umunu engeller. Yo�urt ayr�ca ba����kl�k sistemini de g��lendirir. 7. MUZMide dostu bir besin olan muz, mide yanmas� ve mide a�r�s� i�in giderici etkiye sahiptir. Genel anlamda b�nye i�in faydal� olan muz, ���nlerden sonra t�ketilebilecek bir besindir. 8. LAHANA�i� olarak t�ketilen lahana mide sa�l��� i�in olduk�a �nemlidir. �i� lahana suyu ise, gastrit, �lser ve mide a�r�s� gibi sorunlar i�in giderici etkiye sahiptir. 9. AZ YA�LI BES�NLERHaz�ms�zl�k sorunu ya�ayan ki�iler, az ya�l� besinler t�keterek ya�ad�klar� sorundan kurtulabilir ya da sorunu en aza indirebilirler. Sindirime yard�mc� olan bu besinler, mide a�r�lar�n�n giderilmesi noktas�nda �nemli i�leve sahiptir. 10. KARNABAHARHafif pi�irilerek ha�lanan karnabahar, mide asidinin mideye zarar vermesini engeller:. Mide asidinden kaynaklanan mide a�r�s� varsa karnabahar t�ketimi ile a�r� sonlan�r. Bu nedenle hem a�r�n�n giderilmesinde hem de a�r�n�n �nlenmesinde karnabahar �nemli bir besindir. T�m sa�l�k sorunlar�n�zda �ncelikle doktorunuza ba�vurunuz.
15.5.2020 - 45393
|