Kereviz i�erisinde bulundurdu�u sodyum, bak�r, kalsiyum, demir, magnezyum, �inko ve potasyum mineralleri ile �ok besleyici bir yiyecektir. Ayr�ca, ya� asitleri ve A, K, C, E, D ve B vitaminleri bak�m�ndan da zengindir. Yo�un lifli olmas� sebebiyle de pek �ok faydas� vard�r. Sa�l���n�z i�in t�ketmeniz gereken kerevizin yararlar� ile sindirim sisteminizi ve ba����kl�k sisteminizi olumlu etkileyebilirsiniz. KEREV�Z�N FAYDALARI NELER?Antioksidan kayna�� Kereviz antioksidan bak�m�ndan �ok zengin bir besindir. Antioksidanlar kan damarlar�n�, h�creleri, ve organlar� oksidatif stres kaynakl� hasardan korur. ��eri�inde yer alan C vitamini, beta karoten ve flavonoidler sayesinde tek bir sap�nda bile yo�un miktarda antioksidan vard�r. �ltihab� azalt�r Kerevizin kan�tlanm�� �nemli faydalar� aras�nda iltihaplanmay� azaltt��� yer al�r. Sindirim sisteminde, h�crelerde, kan damarlar�nda ve organlardaki iltihaplanma vakalar�n� azaltan kereviz, �nemli bir bitkidir. Kereviz iltihaplanmaya kar�� koruma sa�layan 25 anti - enflamatuar bile�eni i�erir. Kronik Enflamasyon, artrit ve osteoporoz hastal�klar� i�in de iyi gelmektedir. �drar yolu enfeksiyonlar�n� �nler Kereviz, �rik asidin yok edilmesi i�in de t�ketilen besinlerdendir. �drar s�kt�r�c� �zelli�i sayesinde b�brek problemleri, mesane sorunlar� gibi problemleri olan ki�iler i�in iyi bir ��k�� yoludur. Ayr�ca idrar yolu enfeksiyonlar�n�n �nlenmesinde �nemli bir rol� vard�r. Kereviz kan bas�nc�n� d���r�r Kandaki stres hormonu seviyesini d���rmek i�in gerekli olan organik kimyasal bile�ikleri i�erir. Ayn� zamanda i�erdi�i potasyum da kan bas�nc�n� d���rmeye yard�mc� olur. Kan damarlar�ndaki bas�nc� azaltmas� sayesinde kan�n damarlarda daha kolay ta��nmas� i�in geni�lemesini sa�lar. Kalp krizi veya fel� ge�irme riskini azalt�r. Sindirimi destekleyici �zelli�i vard�r Antioksidan ve antienflamatuar maddeleri t�m sindirim sistemini korumaya yarayan besinlerdir. Kereviz b�ylece mideye pek �ok faydada bulunabilir. Kerevizde bulunan apiuman adl� bile�ik olan pektin bazl� polisakaritler, mide �lseri vakalar�n� azalatmaktad�r. Ayr�ca, mide zar�n� iyile�tirdi�i belirtilmektedir. Kerevizin y�ksek su i�eri�i; ��z�n�r ve ��z�nmez lifler sayesinde sa�l�kl� bir sindirim sistemine sahip olman�z� destekler. Kanser riskini azalt�r Luteolin adl� flavonoid i�eren kerevizi ara�t�rmac�lar kanser kar��t� olarak nitelemektedir. Luteolinin kanser riskini azaltt��� belirtilmektedir. Kereviz i�erisinde bulunan bir di�er kanser kar��t� besin ise beyaz kan h�crelerinin aktivitesini art�ran kumarinlerdir. Eklemlerde meydana gelen artrit a�r�s�n� azalt�r Kereviz, romatizma, artrit ve gut hastalar� i�in �ok de�erli bir besindir. Eklemlerin �evresinde olu�an �i�li�i ve a�r�y� azaltmaya yararl�d�r. Kereviz �zleri, artrit ve kas a�r�s�ndan kurtulmak i�in etkilidir. Kereviz saplar�, a�r�ya neden olabilecek ve eklemlerin �evresinde olu�an �rik asit kristallerinin giderilmesine yard�mc� olur. Ast�m belirtilerini azalt�r Kereviz i�inde bulunan C vitamini serbest radikal hasar�n� �nler. Ast�m gibi iltihapl� durumlar�n �iddetini azalt�r. HAM�LELER ���N KEREV�Z KULLANIMIKereviz bitkisinin tohumlar�, u�ucu ya�lar, flavonoidler, kumarinler ve linoleik asit i�erir. Bu sebeple hamile kad�nlar�n t�ketmesi tavsiye edilmez. ��eri�i sebebiyle uterusta kas�lmalara neden olur. KEREV�Z SAPI TAR�F� | KEREV�Z SAPI NASIL KULLANILIR? Kereviz sap� suyu tarifi ile pek �ok faydal� besini v�cudunuza alabilirsiniz. En etkili y�ntem kereviz saplar�n� s�karak elde edilecek i�ecek sayesinde olur. Bunun i�in kat� meyve s�kaca�� kullanabilirsiniz. 1 su barda�� kadar� yeterli olacakt�r. Kereviz sap� tarifi malzemeleri Yakla��k 2-3 adet kereviz sap� 1 tutam maydanoz 1 adet limon suyu 3 su barda�� kadar i�me suyu T�m malzemeleri blender i�ine koyun ve �ekin. Elde etti�iniz sulu kar���m�n i�indeki par�ac�klar� s�zmek i�in ince bir elek veya temiz bir t�lbent kullanabilirsiniz. Kereviz sap� suyunu sabahlar� a� karna taze olarak yaparak i�ebilirsiniz. En az 7 g�n boyunca kullanmal�s�n�z.
19.8.2020 - 47363
|