Kol gezen hastal�klardan korunman�n yolu do�ru besinler t�ketmekten ge�iyor. G�nde 3-4 bardak i�ilecek ku�burnu �ay� rahats�zl�klara kar�� kalkan oluyor.
|
|
|
|
|
|
Ba����kl�k sisteminin zay�flad��� k�� aylar�nda s�k yakaland���m�z so�uk alg�nl���, nezle, grip gibi hastal�klardan ku�burnu meyvesi ile korunmak m�mk�n. Bu mevsimde ku�burnunun sofralardan eksik edilmemesi gerekti�ini s�yleyen Medical Park Fatih Hastanesi �� Hastal�klar� Uzman� Prof. Dr. Ziya Mocan, "Her g�n 3-4 bardak ku�burnu �ay� t�keterek so�uk alg�nl��� ve gribal enfeksiyona kar�� �nlem alabilirsiniz " diyor. Prof. Dr. Mocan ku�burnun sa�l��a faydalar�n� s�yle s�ral�yor.
Romatizma ve eklem rahats�zl�klar�n�n tedavisinde etkilidir. Ku�burnu bitkisinin eklem kire�lenmelerinin tedavisi ve romatizma a�r�lar�n�n giderilmesindeki faydalar� klinik ara�t�rmalarla kan�tlanm��t�r.
BA�TAN A�A�I SA�LIK
Ku�burnu �ekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt i�in �ok faydal�d�r. Bu ya� cilde canl�l�k kazand�rd��� gibi g�ne� yan�klar�nda da etkilidir.
Ku�burnu meyvesi ve tohumlar� gastrik �lser ve mukoza iltihaplar�n� �nler. Ayr�ca �eker hastal���, ishal ve gut hastal���na iyi gelir.
A��z, di�, ba� ve kulak a�r�lar�n� tedavi edici �zelliktedir.
Kanser ve kalp rahats�zl�klar�na kar�� v�cudun ba����kl�k kazanmas�n� sa�lar. S�k s�k ku�burnu t�keten ki�inin kanser olma ihtimali di�er insanlara g�re daha azd�r.
Akci�erleri temizler, akci�erde leke olu�umunu engeller. �zellikle bron�it hastalar� i�in inan�lmaz bir tedavi y�ntemidir.
�AYI ��MEDEN 4 SAAT BEKLET�N
Ku�burnunu iyice y�kay�n ve s�z�n. �htiyac�n�z �l��s�nde ku�burnu ve suyu �aydanl��a koyun. 10 dakika kaynat�n. Alt�n� kapatt�ktan sonra �ay� en az 4 saat s�re ile dinlendirin. En iyi verimi ancak b�yle al�rs�n�z. �e ker ya da bal da ekleyebilirsiniz.
Kaynak: Takvim
2.12.2014 - 15968
|
|
|
|