Do�al probiyotik �r�n olan kefir, Kafkasya'da binlerce y�ld�r t�ketiliyor
|
|
|
|
|
|
Uzmanlara g�re, faydalar� saymakla bitmeyen kefirin Ramazan sofralar�ndan da eksik edilmemesinde fayda var. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzmanlar�ndan, Uzman Diyetisyen �pek A�aca �zger, kalsiyum ve protein deposu kefirin ayn� zamanda tok tutma �zelli�i oldu�unun alt�n� �iziyor.
Kefir, do�al fermente bir s�t �r�n�. Faydalar� saymakla bitmiyor. Prebiyotik oldu�u, yani faydal� ba��rsak mikroplar� i�erdi�i i�in kab�zl�k, ishal gibi ba��rsak sistemi rahats�zl�klar�na birebir geliyor. Ba����kl�k sistemini g��lendiriyor, yiyeceklerin hazm�n� kolayla�t�r�yor. Bu �zellikleri nedeniyle de beslenme uzmanlar� taraf�ndan s�kl�kla �neriliyor.
Uzman Diyetisyen �pek A�aca �zger, kefirin Ramazan ay�nda her g�n muhakkak t�ketilmesi gerekti�ini belirtiyor. Diyetisyen �zger, kefiri sadece sa�l�kl� oldu�u i�in de�il ayn� zamanda tok tutma �zelli�i oldu�u i�in de �neriyor. �zger s�zlerini ��yle s�rd�r�yor; "kefir, ba����kl�k sistemini g��lendirdi�i i�in Ramazan'da oru� ile beraber hissedilen halsizlik, yorgunluk durumunu �nler. Ayr�ca ba��rsak ve sindirim sistemini d�zenledi�i i�in de �zellikle kab�zl�k ve ishal sorunu ya�ayanlar�n muhakkak kefir t�ketmeleri gerekir. Ayr�ca sahurda i�ilen bir bardak kefir, hem kalsiyum ve protein ihtiyac�n�z� kar��layacakt�r, hem de tok tutacakt�r. "
Farkl� lezzet arayanlar, kefirli ayran ya da cac�k yapabilir!
Ancak kefir her damak tad�na uygun bir i�ecek de�il. ��te Diyetisyen �pek A�aca �zger'den, kefiri lezzetli hale getirecek bir tarif; "Tad�ndan ho�lanmayanlar olabilir, herkesin damak tad�na hitap etmeyebilir. Tad�n� sevmeyenler, kefiri biraz suland�r�p i�ine nane ya da dereotu koyup ayran gibi i�ebilir. Bir ba�ka se�enek de i�ine salatal�k, nane ve dereotu do�rayarak kefiri cac�k gibi t�ketmek olacakt�r. Bu �ekilde kefir �ok daha aromal�, ho� bir i�ecek olacakt�r. "
24.7.2012 - 11115
|
|