Do�al ve katk�s�z �ikolatalar�n ba����kl�k sistemini korumada �nemli rol oynad��� ortaya ��kt�.
|
|
|
|
|
|
Kar�� konulmaz lezzetiyle akl�m�z� ba��m�zdan alan, can�m�z�n s�k s�k istedi�i �ikolatan�n insan sa�l���na ve v�cuduna hi�bir zarar� olmad��� hatta kanseri �nlemede, kalp hastal�klar�n� engellemede, ba����kl�k sistemini kuvvetlendirmede �nemli rol oynad��� ortaya ��kt�.
Tutkunlar� i�in vazge�ilmez yiyeceklerin ba��nda gelen damakta yava� yava� eriyen �ikolatan�n faydalar� saymakla bitmiyor. Evvie Chocolate Y�netim Kurulu Ba�kan� �ebnem G�rg�l� Ekinci, katk� maddesi kullan�lmayan ve tamamen do�al malzemelerle �retilen �ikolatalar�n kanseri �nleme, kalp hastal�klar�n� engelleme, ba����kl�k sistemini kuvvetlendirme gibi faydalar�n�n oldu�unun alt�n� �izdi.
�ikolata Yiyerek Sa�l�kl� Kal�n
�ikolata �o�umuzun vazge�emedi�i bir lezzet olarak yerini korurken, sa�l�kl� kalmak isteyenlerin de uzak durmaya �al��t��� bir �r�nd�r. Bu yan�lg�y� g�z �n�nde tutan Evvie Chocolate, sa�l�kl� kalmak isteyenler i�in katk�s�z ve el yap�m� �ikolatalar �retiyor. Evvie, �retiminde; Frans�z Valrhona kakaosu kullanarak lezzetine hafiflik kat�yor ve hammaddesinde organik �r�nler kullanarak daha sa�l�kl� ve kilo ald�rmayan �ikolatalar �retiyor.
Sa�l�k, Organik �r�nlerde Gizli
V�cudun ihtiyac� olan farkl� vitaminlerin �ikolata yiyerek kar��lanabilece�i gibi �ikolatan�n; demir, magnezyum, potasyum y�n�nden olduk�a zengin bir g�da oldu�unu belirten Evvie Chocolate Y�netim Kurulu Ba�kan� �ebnem G�rg�l� Ekinci, �ikolatalar�n� organik �r�nler ve mevsim meyveleri ile d�nyan�n en kaliteli kakao �reticisi olan Frans�z Valrhona’n�n �r�nlerini bir araya getirerek kulland�klar�n� vurgulad�.
Ekinci, ayr�ca Evvie Chocolate �r�nlerinin lezzetine lezzet katmak amac�yla, 24-25 Ekim tarihleri aras�nda Evvie Chocolate'�n �eflerine e�itim vermek i�in �stanbul'a gelecek olan d�nyaca �nl� �ikolata �efi Gianluca Fusto ile d�nyada ba�ka e�i ve benzeri olmayan yeni form�llerle Evvie Chocolate i�in �ok �zel tarifler haz�rlayaca��n� belirtti.
Kolesterol� Artt�rm�yor
�ikolata ne kadar siyah olursa i�erdi�i kakao ya�� miktar� da o oranda y�ksek olmaktad�r. Bu bak�m�nda bitter �ikolatalar�n�n kolesterol� artt�rmad���n� tam aksine d���rd���n� belirten �ebnem G�rg�l� Ekinci, “�retimimizde kulland���m�z orijin �ikolatalar� ile �zellikle kakao oran� y�ksek olan Guanaja ve Manjari kakaolar� kullan�larak sa�l�kl�, do�al �ikolatalar sunmaktay�z ” dedi.
��eri�inde Bol Miktarda Vitamin ve Mineraller Mevcut
�ikolatan�n di�er tatl�lara g�re sa�l�k a��s�ndan zarars�z oldu�unu t�bben kan�tland���n�n alt�n� �izen �ebnem G�rg�l� Ekinci, “�ikolata y�ksek miktarda protein, kalsiyum ve fosfat i�erdi�inden, di� minesini korudu�unu ve ba����kl�k, �reme sistemi i�in yararl� olan demir ve �inkonun bol miktarda mevcut oldu�unu” s�zlerine ekledi.
24.10.2013 - 13322
|
|