Bitlis il genelinde havalar�n �s�nmas�yla birlikte kar sular�n�n �ebeke suyuna kar��mas� neticesinde ishal vakalar�nda art�� g�zlendi.
|
|
|
|
|
|
Bitlis il genelinde havalar�n �s�nmas�yla birlikte kar sular�n�n �ebeke suyuna kar��mas� neticesinde ishal vakalar�nda art�� g�zlendi. Bitlis Halk Sa�l��� M�d�rl���nden yap�lan a��klamada; mikrobik ishaller, ishal durumunda yap�lmas� gerekenler ve al�nmas� gereken �nlemler konusunda uyar�larda bulunuldu. A��klamada, "Salg�n durumlar�nda, i�me ve kullanma suyu olarak ambalajl� haz�r sular�n belli bir s�re kullan�lmas� halk sa�l��� a��s�ndan �nem arz etmektedir. �ebeke suyu kullan�lacaksa, �e�meyi a�t�ktan sonra en az 10 saniye ak�t�p, kullanmadan �nce mutlaka 100 derecede 20 dakika kaynatmal�d�r. Temizlik amac�yla kullan�lacak suyun da iyice kaynat�l�p so�utulduktan sonra kullan�lmas�; abdest suyu, banyo suyu gibi �nemlidir. �i� olarak t�ketilen sebze ve meyveler sirkeli temiz suda yar�m saat bekletildikten sonra t�ketilmelidir. Ellerin yemeklerden �nce ve sonra su ve sabunla y�kanmas�na �nem verilmelidir. �shalli hastal�k durumunda ise v�cutta s�v� kayb� olu�tu�undan s�v� a����n� kar��lamak i�in su ve sulu i�eceklere a��rl�k verilmelidir. �zellikle �ocuk ve ya�l�lar�n beslenmesine daha dikkat edilmelidir, gerekirse ���n say�s� artt�r�lmal�d�r. Anne s�t� alan bebekler her zamankinden daha fazla emzirilmelidirler. Vatanda�lar�m�z uzun s�ren, kanl� ya da ate�le birlikte olan ishal durumlar�nda mutlaka aile hekimlerimize veya hastanelerimize ba�vurmay� ihmal etmemelidirler. Bitlis Halk Sa�l��� M�d�rl��� ekipleri i�me ve kullanma sular�n�n uygunlu�unu takip edilmekte olup klorlaman�n yeterli miktarda ve zaman�nda yap�lmas� i�in yerel y�netimlerle i�birli�i yapmaktad�r. Bitlis Halk Sa�l��� M�d�rl��� olarak koruyucu hekimli�in �nemini bir kere daha vurguluyor ve t�m vatanda�lar�m�za sa�l�kl� g�nler diliyoruz" denildi. - B�TL�S
10.3.2017 - 26215
|
|