Hastal�klardan Korunma Yollar�

Yaban mersini: Antioksidan a��s�ndan zengin bir i�eri�e sahip... Ba����kl�k sisteminizin ve beyin fonksiyonlar�n�z�n geli�mesine yard�mc�d�r.

Hastalýklardan Korunma Yollarý

Ye�il �ay: �aylar�n �o�u yat��t�r�c� etkilerinin yan� s�ra, sizi so�uk alg�nl���ndan da korur. Ancak ye�il �ay, antioksidan a��s�ndan fazlas�yla zengindir.

Turuncu besinler: Havu�, tatl� patates ve balkaba�� gibi yiyeceklerin i�erdi�i beta karoten, v�cutta A vitaminine d�n��t�r�l�r.

Mantar: Antioksidan a��s�ndan olduk�a zengindir. Potasyum, B vitamini ve lif kayna�� a��s�ndan da zengindir...

D vitamini: Hastayken s�t �r�nleri t�ketmemek gerekti�i s�ylenir, bu yanl�� bir bilgi... Aksine size gayet iyi gelecektir. Ayr�ca k���n da g�ne� ���nlar�ndan faydalanabilir, s�t �r�nlerinden D vitamini alabilirsiniz.

Rezene: Bu sebze ve tohumlar� �ks�r��� azalt�r, solunum yolu rahats�zl�klar�na iyi gelir.

Bitter �ikolata: �eker hastal�k zamanlar�n�zda size dost de�ildir. O nedenle can�n�z tatl� bir �eyler istedi�inde bitter �ikolata yedi�inizden emin olun. Ve %70 kakao oran�na sahip olanlar� tercih edin.

Anason: Burun ak�nt�s� ve �ks�r��� azaltmaya yard�mc�d�r. �ay�n� yapabilirsiniz, i�erisine bal ve tar��n ekleyebilirsiniz.

Baharatl� besinler: Bu yiyecekler so�uk alg�nl���na birebirdir. Ancak mide rahats�zl�klar�na neden olabilece�i nedeniyle uzak durulur. Olas� bir so�uk alg�nl��� durumunda baharat�n arkada��n�z oldu�unu bilmelisiniz...

Yo�urt: Probiyotik bir besin olan yo�urt, v�cudunuzun yenilenme s�recinde b�y�k rol oynar.

Turun�giller: C vitamini y�n�nden zengin olan turun�giller, bo�az a�r�s�n� yat��t�r�r. So�uk alg�nl�klar�nda en iyi dostunuzdur.

Sar�msak: Antioksidan y�n�nden olduk�a zengindir. E�er kokusundan veya tad�ndan ho�lanm�yorsan�z, sar�msak i�eren takviye g�dalar da kullanabilirsiniz.

Zerde�al: Do�al bir antibiyotiktir. Midenizi rahatlat�r, i�tah�n�z� art�r�r. Zerde�al� yemeklere katarak ya da s�cak s�te ekleyerek t�ketebilirsiniz.

Muz, pirin�, elma p�resi ve k�zarm�� ekmek d�rtl�s�nden olu�an BRAT diyeti: Potasyum a��s�ndan zengin olan bu diyet, mide sorunlar� olan ki�i i�in idealdir.

Bal: E�er hastayken biraz tatl� bir �eylere ihtiya� duyuyorsan�z, bal iyi bir se�imdir. Ba����kl�k sisteminizi g��lendirir ve bo�az a�r�lar�n�z� azalt�r.

Yulaf: Lif y�n�nden olduk�a zengin olan yulaf, sizi bir�ok hastal�ktan korur ve stresinizi azalt�r.

�stiridye: �inko y�n�nden zengin istiridye, so�uk alg�nl�klar�na birebirdir.

Koyu, ye�il yaprakl� sebzeler: Ba����kl�k sisteminizi g��lendirmek ya da iyile�mek i�in ihtiyac�n�z olan besin de�erlerine sahiptir.

Tuzlu s�cak su: Tuzlu s�cak su ile gargara yapmak, zararl� bakterileri yok eder ve bo�az�n�zdaki rahats�zl�klara iyi gelir.

Ya�s�z et: V�cut direncinizi art�r�r ve hastayken iyile�meniz i�in en �ok ihtiya� duydu�unuz proteini i�inde bar�nd�r�r.

Bakliyat, �erez, fasulye: Hepsi protein kayna�� a��s�ndan olduk�a zengindir.

Tavuk suyu �orbas�: Sizi hastal�klardan korur.

Zencefil: Ba�ta mide ve sindirim sistemi rahats�zl�klar� olmak �zere neredeyse her hastal��a iyi gelir. �ay�n� yapabilirsiniz ya da omletinize koyabilirsiniz.

Ya�l� bal�k: Hasta oldu�unuz d�nemde pek tercih etmeyin ancak bu t�r bal�klar�n Omega 3 y�n�nden zengin oldu�unu bilin.

Ekinezya: �ay halinde t�ketilen ekinezya, v�cudunuzun bir�ok hastal�kla sava�mas�nda yard�mc� olur. Ancak fazla t�ketildi�inde mide a�r�lar�na yol a�abilece�i unutulmamal�.

Lahana: ��eri�indeki s�lf�rl� bile�ikler, g�dalarla al�nan kanserojenleri ba�lad��� gibi, v�cudumuzdaki kanserle sava� mekanizmalar�n� da aktive ediyor. Meme kanserine neden olan �strojen formlar�n� d���r�yor, akci�er kanserine kar�� koruyor.

Hindiba: V�cutta sindirilemeyen baz� �zel �eker molek�lleri i�eriyor. Bunlar ba��rsaklardaki faydal� bakterileri besleyerek bedenin savunma sistemini g��lendiriyor.

Kabak �ekirde�i: ��erdi�i, 'moschatin' adl� maddenin adeta bir kanser sava���s� oldu�u belirtiliyor. Kabak �ekirde�i ayn� zamanda bolca ba�ka bir kanser sava���s� madde olan E vitamini de i�eriyor.

Tarhun: H�cre deneylerinden al�nan sonu�lar bu baharat� sofralar�m�za sokma zaman�n�n gelip ge�ti�ini s�yl�yor. Et yemeklerinin hepsine e�lik edebilecek ho� kokulu aromatik ya�lar i�eren tarhun, hem k�rm�z� ete hem de bal�k ve tavu�a yak���yor.

Tere: Keskin aromal� bu sebze, ba��rsaklardaki kanser �ncesi olu�umlar�n kansere d�n��mesini engelliyor. �i� olarak t�ketilmesi �neriliyor.

Mantar: Yunanistan'da g��, �in'de ise sa�l�k kayna�� lakapl� bu bitkinin d�nyada 3 bin yenilebilir t�r� bulunuyor. �ok az besinde bulunacak miktarda D vitamini i�eriyor. Bu vitaminin meme kanserine kar�� koruyucu oldu�u belirtiliyor.

2.10.2015 - 18865



Konuyla �lgili Sorular
�lgili Forum Konular�

SA�LIK HABERLER� T�m Haberler Saðlýk Haberleri Rss

FOTO GALER� T�m Foto Galeriler
Diþ Fýrçanýzý Karanlýk Yerde Tutuyorsanýz Dikkat! Tehlike Saçýyor
Di� F�r�an�z� Karanl�k Yerde Tutuyorsan�z Dikkat! Tehlike Sa��yor
Yumurtayý Piþirmeden Önce Yýkamak Ne Kadar Doðru?
Yumurtay� Pi�irmeden �nce Y�kamak Ne Kadar Do�ru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarýný Göðsünüze Sarýn, Faydasý Ýnanýlmaz
Lahana Yapraklar�n� G��s�n�ze Sar�n, Faydas� �nan�lmaz

SA�LIK V�DEOLARI T�m Videolar
Saðlýk Video Göziçi Ýðne Nedir? Neden Yapýlýr? Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
G�zi�i ��ne Nedir? Neden Yap�l�r? �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Yakýný Görememe ve Tedavisi Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Yak�n� G�rememe ve Tedavisi �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Botoks Nedir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi
Saðlýk Video Katarakt Ameliyat Sonrasý Gözlük Ýzmir Kaþkaloðlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonras� G�zl�k �zmir Ka�kalo�lu G�z Hastanesi

 

[Hata Bildir]