Uzmanlar, bu g�dalar�n mutlaka beslenme program�na eklenmesi gerekti�ini belirtiyor. ��te kanserden tansiyona, kans�zl�ktan g�z yorgunlu�una kadar iyi gelen kuru meyvelerin faydalar�.
|
|
|
|
|
|
Sa�l�kl� ya�am�n sembol� meyvelerin kurusu da hastal�klara ge�it vermiyor. Sa�l��a yararl� posal� b�l�m�n kurutulmu� meyvelerde daha yo�un oldu�unu belirten uzmanlar hangi kuru meyvenin neye iyi geldi�ini a��klad�.
Kuru Kay�s�
Sindirim sorunlar�na iyi gelir. Stresi ve kans�zl��� �nler.
��erdi�i A vitamini cilt bozukluklar�n�n tedavisinde de son derece etkilidir. G�nde 5 kuru kay�s� yemekte i�erisindeki potasyum sayesinde kalp kaslar�n�n ve sinirlerinin geli�imi i�in �nemlidir.
Kuru �z�m
�yi bir enerji kayna��d�r. Balgam s�kt�r�c� etkisiyle solunum hastalar�na tavsiye edilir. G�nde 10 tane yendi�inde tansiyonu d���rmede etkilidir. Bu y�n�yle iltihaplara kar�� da ba����kl�k sistemini g��lendirir.
Kuru Elma
�zellikle yo�urtla yendi�inde zehirli ishal t�rleri �zerinde �ok g��l� bir etkisi vard�r. Yine lifli �zelli�i sayesinde tok tutar. G�zlerinizi yoracak bir i�te �al���yorsan�z her g�n bir avu� kuru elma yemek iyi gelir.
Kuru Hurma
Antioksidan i�eri�i ile ba����kl�k sistemini g��lendirir ve kansere kar�� koruyucu etki g�sterir. Cilt g�zelli�i ve sa�l���n�n korunmas�nda rol oynar. Y�ksek fibrin i�eri�i ile haz�ms�zl��a iyi gelir. B1, B2 vitaminleri ile sinir sistemini korur. Beyin fonksiyonlar�n�n d�zenler.
Kuru Dut
�yi bir kan yap�c� ve ate� d���r�c� olarak y�zy�llard�r kullan�lan kuru dut vitamin deposudur. G�nde bir avu� yiyerek kendinizi daha zinde ve enerjik hissedebilirsiniz. Ayr�ca kuru dut a��z kokusunu da yok eder.
Kuru Erik
Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini i�erir. Kanser ve ya�lanmaya kar�� koruyucu etkisi vard�r. ��erdi�i zengin potasyum ve magnezyum ile tansiyon, karaci�er, kalp, b�brek ve romatizma hastal�klar�na iyi gelir.
Kuru �ncir
Ya�, sodyum, kolesterol i�ermedi�i ve y�ksek lif oran�na sahip oldu�u i�in, kilo vermeye yard�mc�d�r.
��erdi�i protein miktar� y�n�nden fakir, sentezinde kullan�lan aminoasit a��s�ndan zengindir. Bu nedenle h�cre geli�imini destekler. Bo�az a�r�s� ve bron�itte etkilidir. V�cut yenilenmesinde aktif rol oynar.
18.2.2015 - 16780
|
|