G�ne�li g�nlere a��r a��r veda edilen bu g�nlerde beslenmeye daha �ok dikkat etmek gerekiyor. Mevsim ge�i�lerinde ba����kl�k sisteminin zay�flamas� ile birlikte hastal�klara yakalanma riski de daha �ok art�yor. V�cut direncini y�kseltmek i�in vitamin-mineral ve antioksidan gibi bile�iklerin besinlerle sa�lanmas� bu d�nemde daha da �nem kazan�yor. En g��l� ve en do�al antioksidan, vitamin ve mineral kaynaklar�m�z olan ye�il yaprakl� sebzeler ve meyvelere g�nl�k beslenme d�zeninde mutlaka yer verilmesi gerekiyor. So�uk Alg�nl���na C Vitamini Antioksidan olarak da g�rev yapan ve ba����kl�k sistemini g��lendiren C vitamini, so�uk alg�nl���nda etki g�stererek belirtileri hafifletiyor. V�cutta depo edilmedi�i i�in g�nl�k olarak t�ketilmesi gerekiyor. C vitamini, sadece limon, portakal gibi turun�gillerde de�il, ku�burnu, k�rm�z� ve ye�il sivri biber, maydanoz, roka, domates de bulunuyor. Sa�l�kl� Ba��rsaklar ve G��l� Ba����kl�k Sistemi Ba����kl�k sisteminin g�� kayna�� sa�l�kl� ba��rsaklard�r. Son d�nemde yap�lan ara�t�rmalarda probiyotik ve ba����kl�k sistemi aras�nda g��l� ili�ki oldu�u ortaya konmu�tur. Bu nedenle d�zenli olarak ayran, yo�urt veya kefire g�nl�k beslenmenizde yer vermeniz, ba����kl���n�z�n desteklenmesinde olumlu sonu�lar do�uracakt�r. Evde yapt���n�z yo�urtlara probiyotik maya kullanabilirsiniz. Barsak fonksiyonlar� d�zenli �al��mayan ki�iler g�nl�k probiyotik tabletlerden destek alabilirler. Su T�ketimine Dikkat !!! Azalan hava s�cakl��� ile su t�ketimini azaltmak hem v�cutta at�k maddelerin birikmesine hem de cilt kurulu�u gibi problemlere yol a�aca��ndan g�nl�k su t�ketimine dikkat edilmelidir. Ayr�ca v�cut �s�n�z�n ayarlanmas� ve sa�l�kl� b�brek fonksiyonlar� i�in de d�zenli su t�ketimi �nemlidir. Sonbahar Depresyonundan Besinler �le Korunun. Bu mevsimde artan depresyon e�ilimi ve stresi kontrol alt�na almada B vitaminlerinden zengin beslenmenin hayli faydas�n� g�receksiniz. B grubu vitaminler et, deniz �r�nleri, yumurta ve peynirde bulunmaktad�r. A��lan bal�k sezonuyla beraber haftada 2 kere bal�k t�ketimi, i�erdi�i omega-3 sayesinde hem ba����kl��� g��lendirecek hem de sinir sisteminizi olumlu etkileyecektir. Her Besini Mevsiminde T�ketin. Do�a her mevsim v�cudun ihtiya� duydu�u besin �gesi bile�imine sahip yiyecekleri bizlere sunmaktad�r. Besinleri v�cudunuz i�in mucizeye d�n��t�rmek sizin elinizde. Her zaman mevsimine uygun beslenilmelidir. B�ylece hem en do�al besinler t�ketilir hem de v�cudun o mevsim ihtiya� duydu�u besin ��eleri kar��lanm�� olur. Hangi Ay Hangi Meyve Hangi Sebze � � Sonbaharda �zellikle t�ketilmesi gereken sebzeler: Havu�, salatal�k, taze fasulye, ye�il biber, patl�can, dolmal�k biber, b�r�lce, bamya, k�rm�z� biber, mantar, m�s�r, barbunya, kabak, fesle�en, biberiye, nane, maydanoz, tere, domates, dereotu, so�an. � Meyveler: �eftali, karpuz, �z�m, m�rd�m eri�i, incir, k�z�lc�k, taze ceviz, f�nd�k EK�M ay�nda; � Sebzeler: Havu�, salatal�k, ye�il biber, patl�can, domates, k�rm�z� biber, mantar, yer elmas�, lahana, p�rasa, karnabahar � Meyveler: Nar, �z�m, incir, k�z�lc�k, armut, kestane, f�nd�k, ceviz KASIM ay�nda; � Sebzeler: Lahana, kereviz, havu�, karnabahar, p�rasa, �spanak, balkaba��, yer elmas�, paz�, marul, roka, so�an, biberiye, nane, maydanoz, tere. � Meyveler: Portakal, ayva, nar, greyfurt, artmut, Trabzon hurmas�, kivi, muz, mandalina
1.10.2015 - 18857
|