Ta��nabilir ve yerinde yemek hizmetiyle T�rkiye'nin �nde gelen yemek tedarik�ilerinden Par�lt�m Yemek, profesyonel ekibiyle ya� gruplar�na g�re haz�rlad�klar� men�ler sayesinde okul ��rencilerini sa�l�kl�, kaliteli ve anne yeme�i lezzetinde men�lerle bulu�turuyor.
Ana yemeklerden kurabiyelere kadar kaliteli malzemelerden olu�an her t�rl� �r�n� kullanarak yemekleri okullarda yerinde pi�irdiklerini s�yleyen Par�lt�m Yemek Operasyondan Sorumlu Genel M�d�r Yard�mc�s� Sevgi Ermi�, men�leri profesyonel a���lar ve diyetisyenler e�li�inde haz�rlad�klar�n� aktard�. Okul �ocuklar�nda obezitenin g�r�lme s�kl���nda art�� ya�and���na dikkat �eken Ermi�, beslenme konusunda ailelerin bilin�li hareket etmek istediklerini, bu nedenle ailelerin okulda �ocuklar�na sa�l�kl� men�lerden olu�an yemekler yedirmek istedi�ini kaydetti. �ocuklar�n okulda annelerinin yapt��� lezzette ve kalitede yemekler yaparak men�lerini olu�turmaya �zen g�sterdiklerini vurgulayan Ermi�, geleneksel tatlar� bu yolla �ocuklara sevdirdiklerini iletti. Ermi�, "Bir �ocu�un kuru fasulyesini band�ra band�ra yedi�ini g�rmek bana keyif veriyor" diyerek bu sayede, i�lerini do�ru yapman�n gururunu ya�ad�klar�n� belirtti. "KAL�TE, SA�LIK VE LEZZET ��L�S�NDEN TAV�Z VERM�YORUZ" Tatland�r�c� ve katk� maddesi gibi �r�nleri okul men�lerinde hi�bir �ekilde kullanmad�klar�n�n alt�n� �izen Sevgi Ermi�, sa�l�kl� ve kaliteli yemek �retmenin �ncelikleri oldu�una de�indi. Ermi�, ��yle konu�tu: "Bilin�li men�leri uzman bir kadro ile haz�rlad���n�z zaman hem kalitesi hem de tad� bak�m�ndan ev yemeklerine e� de�er yemekler �retmi� oluyorsunuz. Biz Par�lt�m Yemek ailesi olarak kalite, sa�l�k ve lezzet ��l�s�ne �ok �nem veriyoruz. Bunlardan taviz vermemiz s�z konusu bile olamaz. Katk� maddesi, tatland�r�c� okul men�lerimizde kullanm�yoruz. Bu nedenle �ocuklar�m�z okullar�nda annelerinin yapt��� ev yeme�i lezzetinde yemekler yiyorlar." YA� GRUPLARINA G�RE MEN� OLU�TURULUYOR Genellikle ortalama men� �zerinden de�i�iklikler yapt�klar�n� belirten Sevgi Ermi�, bu nedenle ��rencilerin ya� gruplar�n� baz alarak hareket ettiklerini s�yledi. Kahvalt�da yumurta, beyaz peynir, zeytin, mevsiminde domates ve salatal�k verdiklerini ileten Ermi�, "Hatta domates veremedi�imiz d�nemlerde stick �eklinde do�ranm�� havu� veriyoruz �ocuklara. ��le yeme�inde de bir ya� grubu i�in yeme kolayl���yla do�rama �ekline dikkat ediyoruz. Anaokulu s�n�flar�na ayr� men� olu�turuyoruz. �lk �� s�n�f, masalar�na servis yap�l�p ��retmenleri e�li�inde yiyor. Dolay�s�yla, onlara salata bar ve mevsim salatalar porsiyonlanarak servis ediliyor" a��klamas�n� yapt�. SA�LIKLI ATI�TIRMALIKLARLA MEN�LER ARASI DENGE Men� olu�tururken sabah, ��le ve ikindi ���n�n� okulda ge�iren ��renciler i�in ���nler aras� dengeye �nem verdiklerini aktaran Sevgi Ermi�, bu dengeyi sa�l�kl� at��t�rmal�klar da koruduklar�n� s�yledi. Ermi�, "�kindi ���n�nde �ocuklar�n okulda kalma s�releri uzunsa o zamanlar, yine yerinde yapt���m�z kek veya sandvi�lerden verebiliyoruz. �yle de�ilse �ayet kay�s�, g�n kurusu, ceviz gibi sadece sa�l�kl� at��t�rmal�klarla ikindi ���n�n� ge�irmelerini sa�l�yoruz. Dolay�s�yla g�n i�erisinde denge iyi kurulmu� oluyor" bilgisini verdi.
6.11.2017 - 29722
|