Genelde sar�msak, so�an ve kori yedi�iniz zaman nefesiniz toksik bir hale d�n���r. Bal�klar ve baz� peynirler de ayn� etkiyi yaratabilir. Devaml� a��k havada, a�z�n�z� a��k bir �ekilde havaland�rmaktan ba�ka yapabilecekleriniz de var.
Baz� kokular 24 saat boyunca kan�n�zda kalabilir, b�ylece sadece di�lerinizi f�r�alamak tek ba��na i�e yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yard�mc� olacak yiyecekler t�ketmeniz ak�ll�ca olacakt�r.
Elma ve Havu�: Elma ve ayn� tazelikte olan armut, havu� ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. ��erdikleri g�da lifi sayesinde t�k�r��� temizler, ayn� zamanda damakta tatl� bir tat b�rak�rlar.
Nane Filizleri ve Tar��n: Bu iki �nerimiz de, sar�msak ve so�an kokular�na kar�� bire bir etkildir. Tar��n kabuklar�nda bulunan �zel bir ya�, a��zda bulunan bir t�r bakteriyi yok eder. Tar��n veya nane aromal� sak�z da benzer etkiye sahiptir. ��eri�inde xylitol bile�keni olan sak�zlar ��r�klerini �nlemeye yard�mc� olur.
Limon: Bir limonu ortadan ikiye ay�r�p emebilirsiniz. E�er bunu yapmak istemedi�iniz bir ortamdaysan�z, bir sodan�n i�ine dilimlerini atabilir. Sodan�z bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olmas� i�in, limon aromal� �ekerlerden t�ketebilirsiniz. Ayn� zamanda en pratik ta��ma �ekli �ekerlerdedir.
Maydonoz ve Biberiye: En sevdi�iniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken t�ketti�iniz so�anlar� d���n�n. Yanlar�nda taba�a konan maydonoz sadece g�z zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da �te, ayn� zamanda nefesinizi tazelemek i�in oradad�r. Maydonozun nefesi tazeleme �zelli�i bulunur. Bunun yan�nda taze olmak kayd�yla, biberiye de etkili olabilir.
Baharatlar: E�er a��z kokusunu daha egzotik bir tatla ��zmek istiyorsan�z size �nerebilecek baz� baharatlar�m�z var. Bug�n hemen her marketin baharat b�l�m�nde anason, kakule, ki�ni�, rezene bulabilirsiniz.
K���k kaplara doldurup masada yerlerini haz�r edin. Tuz ve k�rm�z� biber gibi onlar�n da her sofran�zda yerleri olsun. K���k miktarda t�kece�iniz bu baharatlar sayesinde yemek sonras� kahveniz bile a�z�n�zda daha sonra k�t� bir tad b�rakamayacak.
Yo�urt: E�er g�n boyunca ya�l� ve k�t� kokabilecek besinler t�kettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. G�nde bir veya iki kere yiyece�iniz yar�m kap yo�urt a��z i�erisindeki hidrojen sulf�t kokusunu yok etmeye yard�mc� olur.
Genelde a�z�m�z�n i�ini ��r�k yumurta gibi kokutan da i�te hidrojen s�lf�tt�r. Yo�urdunuzu C vitamini a��s�ndan y�ksek meyvelerle tatland�rabilirsiniz.
26.5.2011 - 7639
|