Kesilen etleri g�n i�inde t�ketmeyin!
|
|
|
|
|
|
Universal Hastaneler Grubu'na ba�l� Universal �aml�ca Hastanesi Sa�l�kl� Beslenme ve Diyet Uzman� Samet Ya�l�, kurban etlerinin mide ve ba��rsak problemlerine neden olmamas� ve haz�ms�zl�k nedeniyle bayramda keyfinizin ka�mamas� i�in uyar�larda bulundu. "Kesilen etlerin �ncelikle 5 saat oda s�cakl���nda ard�ndan da 24 saat buzdolab�nda bekletilmesi gerekiyor. B�ylece hem muhtemel sindirim sistemi hastal�klar�n�n �n�ne ge�mi� olunur hem de et dinlenerek lezzet kazan�r " diyen Ya�l�, kurban etlerinin buzdolab�nda 3 g�n, buzdolab�n�n buzluk b�l�m�nde 1 hafta ve derin dondurucularda 3 aydan fazla bekletilmemesi gerekti�ine dikkat �ekti.
Bayram Sabah� Kahvalt� Etmeyi Unutmay�n!
Bayram namaz� ard�ndan kurban kesimi tela�� i�inde, g�n�n en �nemli ���n� olan sabah kahvalt�s�n�n atland���n� vurgulayan Universal �aml�ca Hastanesi Sa�l�kl� Beslenme ve Diyet Uzman� Samet Ya�l� "Yo�un ge�ecek bayram�n ilk g�n�nde hem tok kalmak hem de kan �ekeri dengesinin korunmas� i�in 10 adet f�nd�k, 5 adet kuru kay�s� veya bir �ay barda�� kadar leblebi ve �z�m kar���m� yiyebilirsiniz " dedi.
Kavurma, K�zartma Yerine Ha�lama ya da Izgara Tercih Edin!
Mide asidini artt�rmas� nedeniyle kurban etlerini kavurma veya k�zartma gibi pi�irme y�ntemleri yerine ha�lama, f�r�n veya �zgara gibi sa�l�kl� pi�irme y�ntemlerini tavsiye eden Ya�l� "Et yemeklerinin yan�nda mutlaka zeytinya�l� ve bol limonlu salata t�ketilmesi dengeli beslenmek i�in �nemli. Salatada �zellikle tere, biberiye, maydanoz ve karahindiba alternatiflerinden en az ikisini kullan�n. Ayran�n en sa�l�kl� i�ecek oldu�unu unutmay�n " dedi.
Zenzefil Etin Kanserojen Etkisini Azalt�yor!
Yap�lan ara�t�rmalara g�re, pi�irmeden bir g�n �nce taze zencefile yat�r�lan etlerin kanserojen etkisinde azalma g�r�ld���ne dikkatleri �eken Ya�l� "Mangal yap�laca��n�z etin ya�s�z b�l�m�nden se�in. Ate�e en az 25 cm. uzaktan pi�irin. Kurban etlerinin kuyruk, i� ya�lar� kullan�lmamas� gerekir. Ayr�ca kurban etiyle pi�irece�iniz yemeklere ekstra ya�da koyman�z " dedi.
Eti Porsiyonlar Halinde Saklay�n�z!
��z�ld�kten sonra tekrar so�utucuya konulan etlerin besin zehirlenmesine yol a�abilece�ini hat�rlatan Ya�l�, "Kurban etlerini porsiyonlar halinde saklay�n�z. G�nl�k olarak et t�ketimiz 4-5 k�fte b�y�kl���n� ge�memeli " dedi.
23.10.2012 - 11553
|
|