Yaz mevsiminin, s�cak havalar�n, renk renk kelebeklerin, a�an �i�eklerin ve daha nicesinin habercisi bahar aylar� geldi. Gelen g�zelliklerle beraber gizleyemedi�imiz fazla kilolar� hemen atabilmenin tela�� ba�lad� hepimizde. T�m besin gruplar�ndan faydalan�n!Tek bir g�da t�keterek v�cudumuzda ki ya�lardan kurtulamay�z. Kilo verme s�recinde en �nemli kriter olan ya� kalitesinden kilo kayb� i�in tek y�nl� beslenmek do�ru bir karar olmaz. Kas k�tlemizin art���n� sa�larken ya� kalitesinde kilo kay�plar� i�in ekmek grubunu, s�t grubunu, et grubunu, ya� grubunu, meyve ve sebze grubunu �e�itlendirerek t�ketmemiz gerek. Tabi bunu yaparken t�ketilen miktarlar daima v�cudumuzun ihtiyac� kadar olmal�. Ekmek grubu alternatifleri1 kase �orba i�ti�imizde, 3 yemek ka���� pilav veya makarna yedi�imizde veya 1 orta boy ha�lanm�� patates yedi�imizde 1 dilim ekmek yemi� oluyoruz. G�n i�inde fark�nda olmadan t�ketti�imiz �yle �ok g�da var ki ekmek grubuna ge�en� Ekmek t�ketiminde daima sa�l�kl� olan tercihler yapmam�z gerek. �rne�in hafif ac�kmaya ba�lad���m�z ikindi vakitlerinde 1 �ay barda�� kadar leblebi yedi�imizde 1 dilim ekmek yemi� ve olduk�a kaliteli besin �gelerini v�cudumuza alm�� oluyoruz. S�t grubu alternatifleriYeti�kinlerde s�t yerine yo�urt veya kefir t�ketimi ayr� �neme sahip. Her ikiside mayaland��� i�in barsak sa�l���na katk�s� b�y�k. Ya� grubu alternatifleriYa� t�keterek ya� kalitesinden nas�l kay�p olacak diye d���nmeyin. Sa�l�kl� ya�lardan ceviz, f�nd�k,badem, yer f�st���, zeytinya�� veya hindistan cevizi ya�� do�ru miktarda t�ketildi�inde k�t� kolesterol�n d��mesine, ya� kalitesinden kilo kayb�na olduk�a yard�mc�. Et grubu alternatifleriK�rm�z� et, hindi eti, bal�k eti, peynir veya tam protein kayna�� yumurta et grubu alternatiflerinden. �stelik kas k�tlesinin korunmas�na, g�n i�inde uzun s�re tok kalmaya yard�mc�. Sebze ve meyve grubu alternatifleriMevsiminde olan taze sebze ve meyve t�ketimi g�nl�k lif al�m�m�z a��s�ndan kritik �neme sahip. Hastal�klardan korunma s�recinde g�n i�inde kad�nlar�n 25 gram, erkeklerin 35 gram g�nl�k lif almas� gerek. Bu miktarlara ula�mak i�inse her g�n sebze yeme�i t�ketmeli, sabah ye�illiklere kahvalt�da yer vermeli, ��le ve ak�am yeme�inde mutlaka salata t�ketmeli. Ye�il mercimek, nohut, kuru fasulye ise bitkisel protein kaynaklar�m�zdan sebze alternatifi besinler aras�nda. Beslenmede tek bir kural yoktur. Daima sofran�zda �e�itlili�e yer vermeye, do�ru pi�irme y�ntemlerini kullanmaya �zen g�sterin. Hedefledi�iniz kiloya, en k�sa s�rede, ya� kalitesinde kilo kaybederek ula��rs�n�z. Daha detayl� bilgi sahibi olmak i�in bana www.arestetik.com'dan veya @diyetisyenozdenkacar instagram hesab�mdan ula�abilirsiniz.
20.4.2018 - 32776
|