Ankara Kasaplar Odas� Ba�kan� Fazl� Yal��nda�, kurban etlerinin kesimden sonra so�uyana kadar bekletilmesi, bu etlerin daha sonra kasaplarca i�lenmesi gerekti�ini bildirdi. Yal��nda�, AA muhabirine, Kurban Bayram�'nda kesilen kurban etlerinin ayr�lma ve muhafaza edilme ko�ullar�na ili�kin a��klamalarda bulundu. Kurban etlerinin kesimden sonra birbirine temas etmeden s�cakl���n�n d��mesi gerekti�ine dikkati �eken Yal��nda�, �unlar� s�yledi: "Kurban etleri kesildikten iki saat i�erisinde v�cut s�cakl���n� kaybetmez. Etlerin v�cut s�cakl���n� kaybetmesini beklememiz gerekiyor. Etler m�mk�nse bir tepsi �zerinde kendi halinde so�uyacak. Tepsi ile buzdolab�na kald�raca��z. Sonra buzdolab�na kald�rd���m�z etimizi i�letece�imiz kasap d�kkan�na g�t�r�p arzumuza g�re etimizi i�letiyoruz. Kurban kesildikten sonra etleri asla po�etlerle ta��mayal�m." Yal��nda�, T�rkiye'deki b�t�n kasap d�kkanlar�n�n bayramda et i�letecek vatanda�lar i�in haz�r oldu�unu, kasaplar d���nda bu i�lemi yapman�n yasak oldu�unu an�msatt�. Yal��nda�, et i�leme fiyatlar�n�n illere ve b�lgelere g�re de�i�iklik g�sterebilece�ini kaydetti. Kurban etleri i�in ehli ki�iler taraf�ndan i�lenmezse halk sa�l�n� tehdit edecek durumlar�n ortaya ��kabilece�ine i�aret eden Yal��nda�, "Kasap d���nda bu i�i yapanlar bir y�l �nce i�lem yap�lm�� k�yma makinesini ��kar�p k�yma �ekebiliyor. E�er iyi temizlenmezse oradaki mikroplar b�t�n etlere bula��r." diye konu�tu. "Kurban pazarlar�ndan g�n�l rahatl���yla kurbanl�k al�nabilir" Yal��nda�, kurbanlar�n hayvan pazarlar�na gelebilmesi i�in veteriner hekim raporu olmas� gerekti�ine dikkati �ekerek, "Hayvan�n sa�l�k durumunu g�steren veteriner hekim raporu olmadan hayvanlar kurban pazarlar�na sevk edilemez. Bu y�zden vatanda�lar�m�z kurban pazarlar�ndan g�n�l rahatl���yla kurban alabilirler. Sa�l�k sorunu olan hayvanlar pazara giremez." dedi. Bu y�l b�y�kba� kurbanl�klarda hisse fiyatlar�n�n k���kba�lara g�re y�ksek oldu�unun alt�n� �izen Yal��nda�, k���kba� hayvanlara ilginin fazla olaca��n� d���nd�klerini s�zlerine ekledi.
26.6.2023 - 68474
|