R�ZE'de, Recep Tayyip Erdo�an �niversitesi kamp�s�nde 473 ��rencinin g�da zehirlenmesi ��phesiyle hastanelere kald�r�ld��� olay sonras� numune al�nan yemeklerle ilgili mikrobiyolojik tahliller tamamland�. 16 ayr� numune al�nan yemeklerin tahlilleri temiz ��kt�. ��rencilerin zehirlenmesine neyin neden oldu�u da yine belirlenemedi. Rize'de, 12 Aral�k'ta, Recep Tayyip Erdo�an �niversitesi kampusunda ak�am yeme�inde �orba, k�fte, patates ve makarna bulunan men�den yiyen ��renciler mide bulant�s� ve kusma �ikayetiyle hastanelere ba�vurdu. Gece boyu hastanelere ak�n eden 473 ��renci tedavi edildi. Olaydan sonra ba�lat�lan adli ve idari soru�turma kapsam�nda yemek firmas�n�n �niversite ile ili�i�i kesildi, yemeklerden al�nan 16 ayr� numune incelenmek �zere G�da Kontrol Laboratuar�na g�nderildi. M�KROB�YOLOJ�K �NCELEME TEM�Z �IKTI Rize G�da Tar�m ve Hayvanc�l�k �l M�d�rl���'ne ba�l� G�da M�hendisleri yemek firmas�n�n �retim yapt��� ve 72 saat saklama mecburiyeti bulunan 4 �e�it yemekten 16 ayr� numune ald�. N�m�nler mikrobiyolojik a��dan incelenmek �zere Rize G�da Kontrol Laboratuar� M�d�rl���'ne g�nderildi. G�da M�hendisleri taraf�ndan 6 g�n s�ren hassas incelemenin ard�ndan rapor haz�rland�. Rapora g�re, mikrobiyolojik analizi yap�lan yemeklere ait 16 ayr� numune temiz ��kt�. T�KET�LEN YEMEKTEN NUMUNE ALINAMAMI� Olay sonras� ba�lat�lan soru�turma kapsam�nda yemek firmas�n�n o g�n yapt��� 4 �e�it yemekten numune al�nd�. Ancak al�nan numuneler ilk yap�lan ve da��t�ma ��kmadan �nce 72 saat saklanmas� mecburi olan yemek numuneleri oldu�u a��kland�. ��rencilere ak�am yeme�inde sunulan ve t�ketilen yemeklerden kalmad��� i�in ayr�ca numune al�namad��� belirtildi. Yeme�in fabrikadan ��kt�ktan sonra ula�t�rma, servise sunumu ve t�ketimi s�ras�nda hijyen kuralar�na uyulmamas� ile olu�mas� muhtemel mikrobiyolojik vakalar�n t�ketilen yemekten numune�al�namad��� i�in tespit edilemedi�i belirtildi. VAKA ESRARENG�ZL���N� KORUYOR 16 ayr� numune al�nan yemeklerin tahlilinin temiz ��kmas� sonras� ��rencilerin zehirlenme olay� esrarengizli�ini koruyor. Yetkililer, yeme�in fabrikadan ��kt�ktan sonra servis ve t�ketimi s�ras�nda hijyen kurallar�ndan kaynakl� bir mikrobiyolojik vakan�n olu�mu� olabilece�i ��phesi �zerinde duruyor. - Rize
19.12.2017 - 30610
|