doku-sayfa-2-sayfa-2-sayfa-2-sayfa-2-sayfa-1-sayfa-1-sayfa-2-sayfa-2 Soruları 1
|
Doku-Sayfa-2-Sayfa-2-Sayfa-2-Sayfa-2-Sayfa-1-Sayfa-1-Sayfa-2-Sayfa-2 1 1 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Doku-Sayfa-2-Sayfa-2-Sayfa-2-Sayfa-2-Sayfa-1-Sayfa-1-Sayfa-2-Sayfa-2 1 1 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Doku-S
|
|
-
Benim Mevcut Sıkıntımın Adı Nedir?
Merhaba, 1 yıl kadar önce kafa travması geçirdim. Raporumda; sol frontalde yaygın intraserebral hematom ve ince subdural hematom yazıyor. Kafamda çökme kırığı oldu. MR sonucumda da; sol frontalde geniş yüzeyli kortikosubkortikal gliozis ve genişlemekte olan doku kaybı alanı mevcuttur yazıyor. Anormal derecede sinirli biri oldum, sinir nöbetlerim oluyor ve hatırlamıyorum olanları, hiç birşey umurumda değil. Paronayalarım oldu bir sürü, bir kaç kez de intihara kalkmışım hatırlamıyorum. Şimdi benim mevcut sıkıntımın adı nedir? En azından bunu bileyim. Devlet hastanesine gidebildim, depresyon deyip geçtiler ama ben sıkıntımın bu olmadığını biliyorum, zaten verdileri antidepresan da bir işe yaramadı. Lütfen yardımcı olun, teşekkür ederim.
-
Kolumdaki Şişliğin Devam Etmesi Normal mi?
Merhaba, ben 14 yaşındayım. Okulda top oynarken düştüm, sonra kolum azıcık ağrıdı. Ben telaşla buz koymadım, biraz şişti. Doktora gittim, röntgen çektirip yumuşak doku zedelenmesi olduğunu söyledi. Jel verdi, biraz kullandım, ağrı yok ama hala birazcık şiş var. 3 hafta oldu. Sizce normal mi? Çok kafama takılıyor. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Felç Olma İhtimalim Var mı?
Merhaba, MR sonucumda; Sol frontalde geniş yüzeyli kontikosubkortikal gliozis ve gelişmekte olan doku kaybı alanı mevcuttur yazıyor. 1 yıl önce yaygın intraserebral hematom ve ince subdural hematom geçirdim. Şimdi sorunlarımdan biri, sağ kol ve bacağım güçsüz gibi, bacağım koluma göre daha iyi iyileşiyor sanki ama sonuçta belirgin bir sorun var. Araştırmama göre felç olabilirmişim. Bunun bir açıklaması var mı?
-
Unutkanlığımın Sebebi Bunama Olabilir mi?
Merhaba, MR sonucuma göre; Sol frontalde geniş yüzeyli kontikosubkortikal gliozis ve gelişmekte olan doku kaybı alanı mevcuttur, yazıyor. 1 yıl önce yaygın intraserebral hematom ve ince subdural hematom geçirdim. Sorunum aşırı unutkanlık, herşeyi unutuyormuşum, yakınlarım öyle diyor. Bir doktor bunama olabilir demiş. Sizce de olabilir mi?
-
Çift Görme Sorunum Geçer mi?
Merhaba, çift görme sorunum var. Aşağı ve yanlara bakarken, bir de tv, bilgisayar gibi şeylere 15-20 dakika normal bakabiliyorum sonra çift görmeye başlıyorum. 1 yıl önce yaygın intraserebral hematom ve ince subdural hematom geçirdim. MR sonucumda, geniş yüzeyli kortikosubkortikal gliozis ve genişlemekte olan doku kaybı alanı mevcuttur yazıyor. Doktorum 6 ayda düzelir dedi ama aynı kaldı. Sizce sebebi bu sonuçlara göre nedir? Teşekkürler.
-
Şikayetlerim Normal mi?
Merhaba, MR sonucuma göre; Sol frontalde geniş yüzeyli kontikosubkortikal gliozis ve gelişmekte olan doku kaybı alanı mevcuttur. Açıklaması nedir? Şu an bende aşırı unutkanlık, baş dönmesi, gözlerimde aşağı ve yana bakarken çift görme, aynı objeye uzun bakınca bulanık görme ve en önemlisi hafıza kaybı mevcut. Bunlar bu sonuca göre anlamlı mı? 1 yıl önece sol frontalden yaygın intraserebral hemoroji ve ince subdural hematom geçirdim. Yani şikayetlerimi açıklıyor mu MR sonuçlarım?
-
Şikayetlerim, MR Sonucuna Göre Anlamlı mı?
Merhaba, MR sonucuma göre; Sol frontalde geniş yüzeyli kontikosubkortikal gliozis ve gelişmekte olan doku kaybı alanı mevcuttur. Köşe sistenarları açıktır. FSE T2 axial, sagittal Flair axial FSE T1 koronal. Açıklaması nedir? Şu an bende aşırı unutkanlık, baş dönmesi, gözlerimde aşağı ve yana bakarken çift görme, aynı objeye uzun bakınca bulanık görme ve nöbet geçirme var. Bunlar bu sonuca göre anlamlı mı?
-
BT Sonucum Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Selam, ben 1968 doğumluyum. 2002 yılında akciğerlerimden ciddi şekilde rahatsızlandım, hastanede yattım. Doktorum şansın varmış hiç bir hastayı bu aşamada yakalayamıyoruz demişti. Bronkoskopi tomografi bir sürü tetkik yapıldı. Kanserin ucundan döndüm. O tarihten sonra yılda bir kaç kez zatüre geçiriyorum. 2010 Şubat ayında babamı kalpten kaybettim. O üzüntü sonucunda mart ayında tekrar rahatsızlandım. 26.03.2010 Toraks BT sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim. Sağ akciğer üst lobda santral bronşlarda dilatasyon, tübüler bronşiektazi ve amfizematöz değişiklikler izlendi. Sol akciğer üst lob anterior segmentde sekel değişlikler-bronşiektazi saptandı. Sağ akciğer üst lob anterior segmentde parakardiak alanda plevra ile ilintili 10x15mm boyutlarında düzensiz sınırlı 2003-2004 incelemelerinde saptanmayan ıvkm sonrası kontrastlanma göstermeyen yumuşak doku dansitesi sağ akciğer orta lateral segm. 3mm pulmoner nodül izlendi. Sağ akciğer orta lobda medial segmentte traksiyonel bronşektazilerin eşlik ettiği ve eski incelmeye göre değişiklik göstermeyen sekel değişiklikler ve sol akciğer alt lob posterobazal segmentte sekel fibrotic nodüller izlendi. 3 haftalık bir tedavi gördüm evde. 22 tane iğne beraberinde antibiyotik hap kullandım. Daha sonra zatüre aşısı oldum. 3 ay sonra tekrar bakalım demişlerdi, ancak ben gitmedim. Yaklaşık bir sene oldu. Şu an fena değilim ancak sürekli balgamlı öksürüklerim var. Özellikle sabahları artıyor. Aşırı yorulduğumda güldüğümde öksürük kriz gibi geliyor. Anne tarafımda iki dayımı da akciğer kanserinden kaybettim. Maalesef kızacaksınız ama sigaraya devam ediyorum. O yüzden de doktora gitmekten çekindim. Bilgi verirseniz sevinirim.
-
Rapor Sonucuma Göre Önemli Bir Sorun Var mı?
Selam, ben 42 yaşındayım. Sık zatürree geçiriyorum. 12 yaşında menenjit geçirdim. 26.03.2010 toraks BT sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim. Sağ akciğer üst lobda santral bronşlarda dilatasyon, tübüler bronşiektazi ve amfizematöz değişiklikler izlendi. Sol akciğer üstlob anterior segm. sekel değişlikler-bronşiektazi saptandı. Sağ akciğer üstlob anterior segm. parakardiak alanda plevra ile ilintili 10x15 mm boyutlarında düzensiz sınırlı ıvkmsonrası kontrastlanma göstermeyen yumuşak doku dansitesi sağ akciğer orta lateral segm. 3 mm pulmoner nodül. Bunun sonucunda 22 tane iğne ve beraberinde antibiyotik hap kullandım. 15 günlük tedavi sonucunda 3 ay sonra tekrar gelmemi söylediler ancak henüz gitmedim. Bir de zatürree aşısı oldum. Önemli bir sorun olur mu? Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
-
Yumuşak Doku Romatizması Nasıl Tedavi Edilmelidir?
Merhabalar, bende yumuşak doku romatizması var. Omzumda ve boynumda çok şiddetli ağrı var. Şu an fizik tedaviye gidiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
-
Miyom Tedavisi Ne Şekilde Olmalıdır?
Merhaba, ben 28 yaşındayım ve bekârım. 13-14 cm çapında miyom çıktı, 2009 yılının Temmuz ayında ameliyat oldum. Sonuçta şöyle yazıyor; Materyal kabaca 15*10*10 cm boyutlarında m,yom nodülü 1,5*1*1 cm boyutlarında 1 adet kisttir. Tanı; Leiomyoma Paratubal Subserozal kist ile uyumlu kistik doku. 2010 Kasım ayında; Uterus korpos posterior kesiminde 15*12mm boyutlarında intramural yerleşimli miyom ile uyumlu hipoekoik solid kitle lezyonu mevcuttur. Bunların ne anlama geldiğini açıklar mısınız? Bekar olduğum için endişeliyim. Ne yapmalıyım, nasıl tedavi olmalıyım?
-
Ayağımın İyileşmeme Sebebi Ne Olabilir?
Merhabalar. 19 yaşındayım. 22 gün önce halı sahada maç yaparken sol ayak bileğim burkuldu. Doktora gittim, film çektiler ve doku ezilmesi olduğunu söyleyip Voltaren jel ve Apranax Fort ağrı kesici hap verdi. 2 hafta geçmesine karşın hala daha iyileşmedi ve aksamam geçmedi. İşim gereği akşama kadar ayakta duruyorum. Ayağımın iyileşmeme sebebi bütün gün ayak üstünde kalmamdan dolayı olabilir mi? Bana ne yapmam gerektiği hakkında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?
Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Makat Bölgemde Uçuk Şeklinde Doku ve Kaşıntı Var. Ne Yapmalıyım?
Merhabalar, ben 22 yaşındayım. Makat bölgemde, büyük abdestimi yaptığım yerin içine doğru, uçuk şeklinde bir doku var ve kaşıntı yapıyor. Bu ne olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz?
-
Sağ Humerus Kırığım Var. Kaynamayan Kemiklerim İçin Ne Yapmalıyım?
Merhaba, 20.02.2008 tarihinde kaza sonucu sağ humerus kırığı oluştu. İlk müdahalede kırık olan bölgeye platin takıldı. Kırık bölge şişmeye başlayınca 21.06.2008 tarihinde doktoruma başvurduğumda ben bu kola bir şey yapamam diyerek başka hastaneye gönderdi. Diğer hastanede, kırığın kaynamıyor dememiz için 6 ay geçmesi gerektiği söylendi. 5 gün sonra şişlik arttı ve doku yırtılarak iltihap boşalmaya başladı. Başka bir hastaneye başvurdum, dokunun platini kabul etmediği ortaya çıktı. Platin çıkarıldı ve dışarıdan miller takıldı. 5 ay sonra miller çıkarıldı. Sonra bir hocam kemik tozuyla yapılan çimento ile üzerine plak takılacak dedi. Bu sizce nasıldır?
-
Buz üstünde Kayıp Düştüm. MR Sonucuma Göre Ne Yapmalıyım?
Merhaba, 1 ay önce buz üstünde kayıp sırt üzeri düştüm ve 1 hafta önce kalçamın üzerinde ağrı başladı. MR çektirdim ve şöyle bir sonuç çıktı. Lomber lordoz düzleşmiştir. L2 vertebra korpsunda sağda milimetrik bir adet hemanjiom vardır. L5-S1 disk mesafesi daralmıştır. Disk sinyali dejenerasyona sekonder kaybolmuştur ve posteriorunda yırtık izlenmektedir. Bu diskte posterior sentral hernasyon izlenmekte olup, nöral foramanlerde anlamlı daralma izlenmemiştir. Foraminal sinir kökleri serbesttir. Spinal kord L1-2 seviyesinde normal sonlanmakta, kesit alanına giren kord kalibrasyonu ve sinyal intensitesi normaldir. Paravertebral yumusak doku planlar normaldir. Bu sonuçları yorumlayabilir misiniz? 27 yaşındayım, spor da yapıyordum ve çok moralim bozuldu. Artık nelere dikkat etmeliyim, spor yapamayacak mıyım? Bu bulgular buzda kaymamdan dolayı mıdır, daha önce mi oluşmuştur? Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.
-
MR Sonucumda Neyden Bahsediliyor?
Merhabalar, beyin MR sonucunda ''Bilateral ethmoid sellüler düzeyinde hafif mukozal doku kalınlaşması izlenmektedir'' yazıyor. MR sonucumu henüz doktoruma gösteremedim. Bunun ne olduğu ve neden oluştuğu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
-
Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.
Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.
Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?
Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Cerrahi Patoloji Raporu
Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.
Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.
Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.
Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
-
Annem Bel Fıtığı Sebebiyle Oluşan Uyuşmalara Vida Takılması Önerildi, Sizce Fıtığı Önler mi?
Merhabalar. Annem 1997 ve 2007 yılında bel fıtığından ameliyat oldu. 52 yaşında. İlk ameliyatı uzun süre idare etti. Ama çok iyi değildi. 2007de ameliyat olduktan 3 ay sonra doktoruna gittik yeni ameliyat oldun, ayağının uyuşması normal dedi. O zaman MR' a gerek yok dedi. Şimdi sağ bacakta ağrı var bir süre sonra uyuşuyor. Sol parmaklarda his kaybı başlamış. 2 haftadır yürüyemiyor. Geçen gün MR çektirdik.
Sonucu: distal lomber osseo-spinöz kanal çapında minimal daralma. L-3 l-4minimal bulging, dural keseye minimal bası. L-4 l-5 minimal retrolistezis.l4 l5 geniş tabanlı santral posterior, kaudale emigre ekstrüde herniasyon, dural keseye ve her iki l5 köke kese çıkışı düzeyinde bası. Her iki lateral reseste daralma. Lomber kanalda daralma.l4-l5 sol hemilaminektomi, flavumektomi defekti. Sol paraspinal alanda post-op yumuşak doku değişiklikleri.l5-s1 santral posterior disk taşkınlığı.l5-s1 sol hemilaminektomi, flavumektomi defekti. Sol paraspinal alanda post-op yumuşak doku değişiklikleri.l4- l5, l5-s1 intervertebral eklem aralıklarında daralma. Lomber lordozda düzleşme. Lomber spondiloz.
Birkaç doktora gittik. 3 tane vida takılması gerektiğini söylediler ve disk aralarına da işlem yapılması gerektiğini söyledi. Tekrar fıtık oluşmasını bu vidalar engeller mi? İzlememiz gereken yol nedir? Teşekkürler.
-
Tansiyon, Panik Atak, Prostatit, Boyun Düzleşmesi Problemlerim Var. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, tansiyon problemim var. Gitmediğim doktor, yapılmadık tahlil kalmadı, ama ara sıra hala yükseliyor. Tüm tetkikler normal çıkıyor. Tansiyon yükselmeden önce aşırı bir geğirme ve boyun ağrıları oluyor. 30 yaşındayım. Ayrıca panik atak, sinüzit, prostatit, boyun düzleşmesi ve doku romatizması da var. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardım ederseniz sevinirim.
-
Patoloji Sonucunu Yorumlar mısınız?
Merhaba, 20 ekim tarihinde düşük yaptım. İçeride parça kaldığı için kürtaj oldum ve parça patolojiye gönderildi. Sonucu yorumlar mısınız? Ön tanı: Ab. inkompletus/ekstra uterin grosses yapılan seri kesitlerde kanama alanları ile birlikte predesidual değişiklikler gösteren stroma içerisinde kolumnar epitelle döşeli kıvrıntılı bezler içeren endometrial doku örnekleri izlenmektedir. Trofoblastik eleman yoktur. Tanı: Sekresyon fazında endometrium. Teşekkürler.
-
Dizdeki Kıkırdak Doku Kaybından Kemiklerin Sürtünmesiyle Ağrılar Meydana Geliyor. Ne Yapmalıyız?
İyi çalışmalar. Benim sorum annemle ilgili; Annemin dizlerinde kıkırdak doku kaybından dolayı kemik omlarının birbirine sürtmesi sonucu çok ağrı yaptığını söylüyor. Haliyle acı çekiyor. Annemin bu acısını dindirecek herhangi bir tedavi yöntemi var mı? İlginize şimdiden teşekkür ederim.
-
Maç Esnasında Dizimden Yaralandım Çekilen MR Sonucuna Göre Futbola Devam Edebilir miyim?
İyi günler. Ben profesyonel olarak futbol oynamaktayım 24 Aralık 2009 tarihinde oynadığımız bir hazırlık maçı sırasında ayağım çime takıldı ve sol dizim döndü bunun sonucunda dizimin kitlendiğini hissettim diz kapağıma baktığımda yerinden çıkmış olduğunu ve dışarı doğru bir kemiğin çıkıklığını fark ettim. Acilen ambulansla hastaneye götürüldüğümde patella çıkığı teşhisi konuldu ve diz kapağım ortopedist tarafından yerine oturtuldu, bacağım atel alçıya alındı. Bu şekilde 5 gün kaldıktan sonra kontrole tekrar gittiğimde diz kapağımı yerine oturtan ortopedist doktorum MR’a gerek duymadığını bağlarımda yırtılma olduğunu ve daha rahat olması açısından bacağımdaki atel alçının çıkartılıp yerine medikal ayarlanabilir açıları olan bir aletin takılmasını ve 18 Ocak 2010 tarihine kadar bu şekilde kalmasını daha sonraki kontrollerinde ise belirli açılar verilerek bacağımın yavaş yavaş harekete geçirileceğini ve ameliyata gerek olmadığını belirtti. Ben ise MR istenmemesinden dolayı kafam rahat olmadığı için başka özel bir hastanede MR çektirdim. Çıkan MR sonucuna göre:
Ön çapraz bağ sinyal intensitesi t2’de artmıştır. Öncelikle strain ve minimal parsiyel rüptür lehine değerlendirildi. Arka çapraz bağ olağandır. Quadriceps ve patellar tendonların sinyal intensiteleri ve kalınlıkları normaldir. Medial ve lateral kolleteral ligamanlarda sprain izlendi. Medial ve Lateral patellar retina kulumlarda parsiyel rüptür izlendi. Bu düzeylerde sıvı intensitesi gözlenmiştir. Eklem içinde ve suprapatellar bursada sıvı artışı izlendi. Suprapatellar bursada ve patella medialinde plika mevcuttur. Her iki menisküsün konumları, devamlılıkları ve sinyal intensiteleri doğaldır. menisküslerde yırtık görünümü saptanmamıştır. Diz eklemi çevresi yumuşak doku planlarında özellikle lateralde ödem izlendi. Öncelikle kontüzyo lehine değerlendirildi. Patellofemoral eklemde kartilaj ve subkondral kemik normal olarak izlenmiştir. Kesit alanına giren diğer kemik yapılara ait olabilecek patolojik sinyal değişikliği ayırt edilmemiştir. Çevre yumuşak dokular olağan görünümdedir. Radyolojik Kanı: ÖÇB’de strain ve minimal parsiyal rüptür MCL ve LCL’de sprain Medial ve lateral patellar retina kulumda parsiyel rüptür Eklem içinde ve suprapatellar plika Tibia lateral kondil ve fibula başında kontüzyo.
Çıkan bu sonuçlara göre özel hastanedeki doktorum olay anında gelmiş olsaydın ameliyat olman gerekli derdim ama şu an itibarı ile olayın üzerinden 10 gün geçtiği için ameliyat olmana gerek duymuyorum çünkü bağlar yavaş yavaş yerine yapışacak fizik tedaviyle halledilebilir ama dezavantaj olarak bağlarla kemik arasında bir boşluk kalacak buda ileride aynı olayın tekrarlanmasına gebe olabilir dedi. İlaveten ameliyat olursan da sana kimse neden oldun demez değişik doktorlara danış istersen ona göre karar ver dedi. Peki, size göre tam olarak benim durumum nedir? Yani yan ya da iç bağlarımda mı bir yırtık var? Ve size göre ameliyat mı olmalıyım (futbol hayatımın devam etmesi için)? Bugün itibarı ile olayın üzerinden 12 gün geçti... Saygılarımla...
-
Çocuğumuzun Çok Sık Hasta Olmasının Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba benim kızım 2 buçuk yaşında kışın sık sık boğaz kızarması oluyor ayda 1 bazen 2. Doktoru çocuk olduğu için bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu bir şey olmadığını söyledi. Rahat olmamız için birçok tahlil yaptırdı. Bu tahlil sonuçları sizin için nasıl? Teşekkür ederim. Ayrıca boyu 100 cm kilosu 18 gelişimi nasıl?
Test Grubu: Bakteriyoloji Sedimentasyon Sedimantasyon 1 saat 23 0 20 29.12.2009 15:54:00 Sedimantasyon 1/2 saat 8 0 5 29.12.2009 15:54:00 Ig M (Nef.) 0.940 0,46 3,04 30.12.2009 10:38:00 IgG Nefelometrik 12.8 7,51 15,6 30.12.2009 10:38:00
Test Grubu: Biyokimya Glukoz 81 70 110 29.12.2009 23:18:00 Üre 24 0 48 29.12.2009 23:18:00 Kreatinin 0.38 0,4 0,9 29.12.2009 23:18:00 Aspartat aminotr. (AST, SGOT) 28 0 32 29.12.2009 23:18:00 Alanin aminotr. (ALT, SGPT) 21 0 31 29.12.2009 23:18:00 Ig E Total 32.73 0 60 29.12.2009 18:02:00
Test Grubu: Hemogram Hemogram WBC 7.54 5,2 12,4 29.12.2009 15:40:00 RBC 4.85 4 6,2 29.12.2009 15:40:00 HGB 13.2 12 18 29.12.2009 15:40:00 HCT 37.9 37 52 29.12.2009 15:40:00 PLT 430 130 400 29.12.2009 15:40:00 MCV 78.1 80 99 29.12.2009 15:40:00 MCH 27.2 27 31 29.12.2009 15:40:00 MCHC 34.8 33 37 29.12.2009 15:40:00 RDW-CV 13.8 11,5 14,5 29.12.2009 15:40:00 MPV 8.9 7,2 11,1 29.12.2009 15:40:00 PDW 9.5 15,5 17,1 29.12.2009 15:40:00 LYM % 40.3 19 48 29.12.2009 15:40:00 MON# 0.69 0,16 1 29.12.2009 15:40:00 MON % 9.2 3,4 9 29.12.2009 15:40:00 LYM# 3.04 0,9 5,2 29.12.2009 15:40:00 PCT 0.38 29.12.2009 15:40:00 NEUT# 3.63 1,9 8 29.12.2009 15:40:00 NEUT % 48.1 40 74 29.12.2009 15:40:00 EOS# 0.16 0 0,8 29.12.2009 15:40:00 EOS % 2.1 0 7 29.12.2009 15:40:00 BASO % 0.3 0 1,5 29.12.2009 15:40:00 BASO 0.02 0 0,2 29.12.2009 15:40:00
Test Grubu: İdrar (Sonraki Sayfa...) Idrar Tetkiki (İdrar Biyokimyası ve Mikroskobi) Dansite İdrar 1.017 1,005 1,035 29.12.2009 16:41:00 pH 6.5 5 7 29.12.2009 16:41:00 Seker Negatif 29.12.2009 16:41:00 Bilirubin Negatif 29.12.2009 16:41:00 Ürobilinojen Normal 29.12.2009 16:41:00 Nitrit Negatif 29.12.2009 16:41:00 Eritrosit 1 0 4 29.12.2009 16:37:00 Lökosit 1 0 4 29.12.2009 16:37:00 Keton Negatif 29.12.2009 16:41:00 Protein Negatif 29.12.2009 16:41:00 Page 1 of 2 Yassı Epitel Hücreleri 0 29.12.2009 16:37:00 Lökosit Strip Negatif 29.12.2009 16:41:00 Eritrosit Strip Negatif 29.12.2009 16:41:00
Test Grubu: Seroloji Ig A (Nef.) 1.20 0,82 4,53 30.12.2009 10:38:00
-
Rahim Kalınlaşması ve Ur Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Merhaba, 6x4x0,3 cm boyutlarında gri, yer yer kahverengi renkte yumuşak kıvamda doku parçaları var. Doktorlar rahim kalınlaşması ve ur var dedi. Ameliyat olmasam ne gibi zararları olur?
-
3 Hafta Önce Annem Ameliyat Oldu, Bu Bulgular Hangi Hastalığı İşaret Ediyor?
Sayın doktor annem bundan 3 hafta önce ameliyat oldu. Materyalin Alındığı Yer; Üreter Arofisi, Trigon materyalin alınma şekli;
Biopsi Makroskopik Bulgular: 1-büyüğü 0,3x0,2x0,2 cm ölçüsünde 2 adet kirli beyaz renkli doku parçası 2-büyüğü 0,3x0,2x0,2 cm ölçüsünde 3 adet kirli beyaz renkli doku parçası
Mikroskpik Bulgular: 1- üreter arofisi, punch biopsi: -kronik nonspesifik üreterit, von-brunn nestleri, üreterisit sistika, yüzey epitelinde skuamöz metaplazi 2- trigon, punch biopsi: -kronik nonspesifik sistit, von-brunn nestleri sistitis sistika yüzey epitelinde skuamöz metaplazi biopsi.
Sonuçları böyle annemin hastalığını nedir? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
-
Eklemlerimde Şişlik ve Parmaklarımda Ağrılar Var, Kullandığım İlaçların Yan Etkisi Olabilir mi?
Merhabalar, 5-6 yıldır bağ doku rahatsızlığım var, bugünlerde eklem yerlerimde şişlikler meydana geldi. Soğuk havalarda parmaklarımda sararma oluyor, parmaklarıma kan yürüdüğünde de şiddetli ağrı meydana geliyor ama bir süre sonra normale dönüyor. Delta Kotril ve Klorokin kullanıyorum, bu ağrı ve şişlikler kullandığım ilaçların yan etkisi olabilir mi? Teşekkürler.
-
Bel Kayması Nedeniyle Ameliyat Olursam, Felç Kalma Riski Var mı?
Merhaba, bel ve bacak ağrısından şikayetçiydim. Doktora gittim ve MR çekildi. MR sonuçları aşağıdaki şekilde çıktı. (Teknik: Sagittal planda TSET1-T2 axial planda B-FFE 3D sekanslarla incelendi. Bulgular: Lomber lordoz tabidir. Vertebla korpus yükseklikleri normal sınırdadır. L5'te bileteral pars interaltikülarüs defekti ve minimal anteriro spondilolistedis saptandı. Intervertebral disk sinyalleri ve yükseklikleri normal olarak değerlendirilmiştir. Dorsolember vertebralarda hafif derecede skolyotik görünüm mevcuttur. L5-S1 diskinde minimal bulging saptandı. Anterior yağlı doku kısmen obliteredil. Foremenler bilatere dardır. Her iki foremen içerisinde L5 spinal sinirinde indentasyon mevcuttur. Meduller konus L1 korpusu düzeyinde sonlanmaktadır. Paravertebral bölgede ilave patalojik bulgu saptanmadı. Sonuç: Dorsolomber vertebralarda hafif derecede syolyotik görünüm. L5'te bileteral pars interartikülaris defekti ve minimal anterior spondilolistezis. L5-S1 diskinde minimal bulding anterior epidural yağlı dokuda kısmen obliterasyon foremenlerde bileteral daralma her iki foremen içerisinde L5 sipinal sinirinde indentasyon). Doktor; bel kayması olduğunu, istersem ameliyat olabileceğimi, bel kaymasının artma riski olduğunu, hafif bel fıtığı başlangıcı ve doğuştan bel açıklığı olduğunu söyledi. Spor, yüzme, futbol, voleybol, ip atlama gibi aktivitelere yasak koydu. Sporlar ömür boyu mu yasak? Bel kayması ciddi boyutta mı? Ameliyat olursam felç riski var mı?
-
Raporumda Neler Anlatılıyor?
İyi günler. Acaba raporumda olanları benim anlayacağım dilde yazar mısınız? Alındığı Doku: Servikal, Alınma Şekli: LEEP, Geldiği Bölüm: KDP. Klinik Özet: Servikal lezyon, kolposkopi+LEEP. Kolposkopide asetowhite alan yok. Makroskopi: 1x0, 8x0,6 cm ve 1x0, 5x0,4 cm boyutlarda 2 adet gri-kahverengi dokulardır. Tümü 2 kasette takibe alındı. Tanı: Kronik servisit.
-
Patoloji Raporunun Açıklamasını Bizim Anlayacağımız Şekilde Yapar mısınız?
Makrokopik Bulgular: Büyüğü 0,2x0,2x0,1 Cm, Küçüğü Kırıntı Halinde (3 Adet) Beyaz Renkli Düzensiz, Doku Örneği 1y Tanı: 1 Kronik Plöüt, Plevra, Punchbiopsi Metaryali 2 Proteinöz Zeminde Bol Lenfosit, Histyosit Ve Seyrek Mezotel Hücresi, Plevra Sıvısı, Fonksiyon Metaryali, Yayma Ve Hücre Bloğu. Not: Hk-1g, HB (+).
Merhaba, vermiş olduğum patoloji raporunu bizim anlayabileceğimiz dilde açıklayabilir misiniz?
-
Kürtaj Oldum. Doktor Heterotopik Gebelik Olacağını Söyledi. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, son adet tarihim üzerinden 42 gün geçtikten sonra, açık pembe renkli bir kanama ile acilen doktora gittim. Dış gebelik tanısı ile aynı gün kürtaj-metotreksat yapıldı. Kürtaj materyalinin patoloji sonucu; (Tümü ile takibe alınan endometriyal doku örneklerinin kesitlerinde sitotrofoblast ve sinsityotrofoblastların çevrelediği avasküler koryon villüsleri ve desidualize endometriyum gözlendi) şeklinde çıktı. Doktorum heterotopik gebelik olacağını ve sonucu iyi değerlendiremediğini söyledi. Bu yaşadığım olay nedir?
-
Ellerim Şişiyor, Kızarıyor ve Eklem Yerlerim Ağrıyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Ellerim şişiyor ve kızarıyor, tam olarak açamıyorum. Özellikle el ve ayak bileklerim, ağır bir şey taşıdığımda ağrıyor. Yağmur yağacağı zaman ağrılarım daha da artıyor. 5 sene kadar önce yumuşak doku romatizması teşhisi konulmuştu. O zaman kuvvet kaybı da vardı. Ne yapmamı önerirsiniz?
-
Rahmimin Alınması Gerektiğini Söylüyorlar. Ameliyat Olmazsam İleride Kanser mi Olurum?
Sayın hocam ben 42 yaşında iki senedir düzensiz adetim oluyordu sonra doktora gittim düzene girdi. En son bir buçuk üstüne adet gördüm adet kanaması gibi oldu git gide çoğaldı. Bir buçuk ay sürdü git gide çoğaldı kimi zaman koyu kimi zaman açık renk sonra doktora gittim. Doktorun muayene neticesinde rahim duvarının 13 mm olduğunu söyledi benden kürataş yapıp parça alıp patolojiye yolladı. Rahmimin alınmasını söyledi patoloji sonucunda.
Makroskopik Bulgular; Kutuların üzerindeki numaralara göre takibe alınmıştır. 1.kırıntı halinde bir kaç adet düzensiz doku parçası. 2. Yaklaşık 3cc hacminde kürataş materyali.
Mikroskobik Bulgular; 1 fibrözstroma içinde tek sıralı epitel ile döşeli glant izlenmektedir ayrıca iğsi şekilli nüvesini yitirmemiş skuamöz hücreler vardır.2. Endemetriumu sayıca artmış geniş bir kısmı kistik lümenli psödostratifiye kolumnar epitel ile döşeli glandlar oluşturmaktadır. Stramo hücreden zengindir gland. Stroma Oranı Gland Lehine Artmıştır. Sayın hocam ameliyat olmazsam ilerde kanser olursun diyorlar. Sizin fikriniz nedir, ne yapmalıyım? Teşekkürler.
-
Sol Kolumdaki Ağrı Nasıl Geçer?
İyi günler dilerim öncelikle. Ben 47 yaşındayım ve ev hanımıyım. Benim sol kolumda yaklaşık 4 aydır bir ağrı var. Öncelikle sol kol olduğu için kardiyoloji bölümüne gittim. Daha sonra doktor beni beyin cerahisi bölümüne yönlendirdi. Çekilen filmlerde boynumda kireçlenme ve sinir sıkışması olduğu söylendi. Ağrı kesiciler ve kas gevşelticiler hiç iyi gelmedi. Ben de hastalığımın geçmemesi üzerine fizik tedavi uzmanına göründüm. Burada yapılan tetkikler sonucunda boynumdan omuzuma doğru sol küreğimde yumuşak doku romatizması olduğunu söylendi ve fizik tedavi uzmanı da ilaçlar verdi. Fakat o ilaçları içsem de ağrıya çok bir faydası olmadı. Şu an sol kolum aşırı ağrıdan sağ koluma göre inceldi ve dokusu yumuşadı. Bu ağrının geçmesi için başka neler yapabilirim? Bana ne önerirsiniz?
-
Sonuçlar Ne Anlatıyor?
Merhaba, yaklaşık 1,5 aydır aşırı kanamam vardı, doktora gittim. Ancak ultrasonda anlayamadılar. Daha sonra kürtajla parça alındı. Sonuçlarını rica etsem açıklar mısınız? Patolojik tanı: 1-serviks uteri, biopsi: kronik servisit bulguları gösteren endoservikal doku fragmanları, 2-kavum uteri, kürtaj: endometriyal polip, dökülme bulguları.
-
Doku Zedelenmesi İçin Ne Yapabilirim?
Merhaba, ben sporcuyum. Ayağımın üst kısmında doku zedelenmesi var, 4 senedir de bu ağrıyı çekiyorum. Bir kaç merhem kullandım ama işe yaramadı. İdmanlarda koşarken çok ağrıyor ve şişiyor. Lütfen yardımcı olun. Teşekkür ederim.
-
Bacaklarımdaki Ağrı Romatizma Olabilir mi?
Doktor Bey, Kaval kemiğinin ayak bileğinin 10 cm üzerindeki bölgede, her iki bacakta da kas ağrısı gibi bir ağrı oluştu. Bu ağrı beni gerçekten rahatsız etmektedir. Ayrıca eklemlerimi hareket ettirdiğimde çıt çıt sesler gelmektedir. Bu yumuşak doku romatizması mıdır? Yoksa iltihaplı bir romatizma mıdır? Teşekkür ederim. Saygılarımla.
-
Ağrılarım Bir Türlü Geçmiyor. Ne Yapabilirim?
Benim sağ omuzumda problemim var. 9 ay önce düştüm, sonra sağ kolumda ağrılar başladı. Doktora gittim, doku zedelenmesi, geçer dedi. Ağrım artmaya başladı. MR çektiler, beyin cerrahi baktı ve bir şey yok dedi. Benim parmaklarımda ikisi uyuşuyordu, kolumu da kaldıramıyordum. Başka doktora gittik, toplar damar tıkanmış ama siz onu açmışsınız, tedavi göreceksiniz dedi, iğne ve hap verdi. Benim omuzum ve kolumda yani küreğimde şişlik var, ben bunu doktorlara anlatamıyorum, ağrılarım devam ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. 37 yaşındayım ve çocuklarım için çalışmak zorundayım. Ne yapabilirim?
-
Sağ Bacağımdaki Doku Azalması Bel Fıtığı İle İlgili Olabilir mi?
17 yıldır bel fıtığı hastasıyım. 17 yaşımda ilk ameliyatımı oldum şimdi yine sorunlar var. Geçen yaz sağ bacağımda 5 sene öncede sol bacağımda ciddi sinir sıkışması yaşadım. İki bacağımda da ağrılarım var. Uzun süre yürüyemiyorum, ayakta duramıyorum. Birkaç aydır sağ bacağımın üst bölümünde şerit halinde bir doku azalması oldu ve inceldi bu belimle mi ilgilidir? Teşekkürler.
-
Çenemde ve Boynumda Kabarmalar Oluyor Ne Yapabilirim?
Çene altı ve boynum kabarıyor. doku örneği alındı ciltte sorun çıkmadı antibiyotik kullanırsam kayboluyor.
-
Cildim Çok Hassas ve Tahriş Oluyor, Bunun Sebebi Nedir?
Benim yüzümde pul pul soyulma oluyor. Gözaltlarımda kızarıklıklar oluşuyor. Banyo sonrasında soyulma daha fazla oluyor. Cildimde kepeksi bir doku oluşuyor ve ben bunu parmak dokunuşlarıyla cildimden atabiliyorum ama cildim çok tahriş oluyor. Bunun nedeni nedir ne yapmam lazım?
|
|
|
|
|