Hepatit Akademisi-2015 Temel Bilgileri Sempozyumu

KLİMİK Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Akhan: "Hepatit C tedavisinde kullanabildiğimiz sadece bir ilaç rejimi vardı.

Hepatit Akademisi-2015 Temel Bilgileri Sempozyumu

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Viral Hepatit Çalışma Grubu (VHÇG) Başkanı Prof. Dr. Sıla Akhan, Hepatit C hastalarının yarısının ilaç tedavisine yanıt veremediğini belirterek, "Son yıllarda öyle yeni ilaçlar karşımıza çıktı ki artık bunlar kullanılabiliyor ancak bu ilaçlar çok pahalı olduğu için ve Türkiye'de henüz ödeme kapsamına girmedikleri için henüz bizler o ilaçlara başlayamadık" dedi.

Akhan, Çanakkale'de bir kentte düzenlenen "Hepatit Akademisi-2015 Temel Bilgileri" konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, VHÇG'nin, uzman hekimlerin de bulunduğu 148 üyeden oluştuğunu bildirdi.

Grubun hem eğitim ve sempozyumlar hem de biyopsi kursları düzenlediğini aktaran Akhan, "Çalışmalarımızda Türkiye verileri topluyoruz. Bu akademi üçüncü kez yapılıyor. Bu akademide öğrenciler, asistanlar ve yeni uzmanlar hedef alınıyor" diye konuştu.

Bu sempozyuma 60 kişilik ekibin katıldığı bilgisini veren Akhan, 3 gün sürecek çalışmalarda dünyadaki yeni gelişmeleri konuşup değerlendireceklerini anlattı.

Türkiye genelinde birçok noktaya ulaşıp Hepatit sorunlarını çözmek için sempozyumlar organize ettiklerini vurgulayan Akhan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde Hepatit hastalığının bazı grupları için tedavi bekleyen hastalar var. Türkiye'de Hepatit C için tedavisi zor olan şansız bir grupta olsak da ilaçların Türkiye'de olması ve tedavi şansının biraz bulunması bakımından bir sorunumuz yok. Hepatit C'de son yıllarda çok gelişme var. Hepatit C tedavisinde kullanabildiğimiz sadece bir ilaç rejimi vardı. O rejime hastalar cevap verirse ki bu rejime hastaların yarısı cevap veriyor yarısı vermiyordu, cevap vermeyenlere aynı rejimi bir kez daha uyguluyorduk. Onun başka bir seçeneği ya da alternatifi yoktu. Son yıllarda öyle yeni ilaçlar karşımıza çıktı ki artık bunlar kullanılabiliyor ancak bu ilaçlar çok pahalı olduğu için ve Türkiye'de henüz ödeme kapsamına girmedikleri için henüz bizler o ilaçlara başlayamadık. Geçtiğimiz yıl bu ilaçlar birçok ülkede kullanılmaya başlandı."

Akhan, söz konusu ilaçların, Türkiye'de ödeme kapsamına alınmasının ardından kullanımına başlanabileceğini dile getirdi.

Ülkedeki hastaların buna gerçekten ihtiyaç duyduğunu ifade eden Akhan, "Tedavi görmüş ancak cevap almamış birçok hasta var. Hastaların sadece bir bölümünü tedavi edebiliyorduk. O tedaviye cevap vermemiş grup için yüzde 90'lara varan bir tedaviden umut olan rejimler geliyor. Onları uygulayabilecek noktada olmayı bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Ziya Kuruüzüm ise toplantıların 25 Ocak'a kadar devam edeceği bilgisini vererek, çalışmalarından ülkedeki Hepatit hastalığına karşı yararlı sonuçlar çıkmasını beklediklerini belirtti. - Çanakkale

23.1.2015 - 16425



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]