Bu Hastalıklardan Artık Korkmayın!

Dr.Öz diyabet, kanser, kalp krizi ve felç gibi en çok korkulan hastalıklardan korunmanın yollarını anlatıyor.

Bu Hastalıklardan Artık Korkmayın!

Sağlığınızı korumak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu basit ama devrim niteliğindeki adımlar vücudunuzu diyabet, kanser, kalp krizi ve felç gibi en korkulan hastalıklara karşı korumaya yardımcı olacak kısa çözümlerdir.


1. Diyabeti kolay yoldan önlemek için: Lif ve sirke kokteyli


Yaklaşık 26 milyon Amerikalı diyabetten muzdarip. Bu kronik hastalığı önlemenin en önemli koşulu kan şekerini dengede tutmak. Diyabet karşıtı içecek tarifim sayesinde kan şekerinin bir yükselip bir düşmesini engelleyin.


Lif ve Sirke Kokteyli



  • 226 gram su

  • 4 çay kaşığı beyaz veya kırmızı şarap sirkesi

  • 1 çay kaşığı Metamucil gibi toz haline getirilmiş karnıyarık otu tohumu


Bu karışımdaki sirke ve lif şekerin emilimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Ayrıca sirke iştahınızı bastırırken, lif de tok hissetmenize yardımcı olur. Obezite de diyabete bağlı olduğunda açlığınızdan kurtularak kilo alımını engellemiş olursunuz. Bu içeceği her gün akşam yemeğinden önce içerek ani şeker yükselmesi ve düşmesini önleyin.

2. Kanseri kolay yoldan önlemek için: Üzüm çekirdeği özü

Ölümün başlıca ikinci nedeni biri olan kansere karşı savaş açın. Antioksidanlarla dolu üzüm çekirdeği özü hücrelerinizi, onlara zarar veren serbest radikallerden korur. Laboratuar araştırmaları, üzüm çekirdeği özünün meme ve kolon kanserlerini önlemeye yardımcı olabileceğini gösterdi. 40 yaşın üzerindeki kadınlar günde 200 mg üzüm çekirdeği ekstresi takviyesi alabilirler.

3. Kalp Krizini kolay yoldan önlemek için: Yatmadan önce 2 adet bebe aspirini

Kalp krizi, başlıca ölüm nedeni olarak gösteriliyor. Yatmadan önce 2 tane bebe aspirini (her biri 81 mg) alma alışkanlığı edinerek kalp krizini önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Nedeni ise şu: Sabahları kanınız daha yoğundur ve en yavaş tempoda hareket eder. Bu da sizi, kalp krizine neden olan pıhtılaşmaya karşı daha eğilimli hale getirir. Kalp krizlerinin %25’i uyandıktan sonraki 3 saat içinde gerçekleşir. Yatmadan önce bebe aspirini almak, sabah uyandığınızda kanınızın daha sulu olmasına, böylece damarlarınızda tıkanmaya yol açmayacak şekilde dolaşımın kolaylaşmasına yardımcı olur. 

4. Felci kolay yoldan önlemek için: Beyaz meyve-sebzeler

Amerika’da, her 40 saniyede bir kişi, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve damar sertleşmesinden dolayı felç geçiriyor. Yapılan son araştırmalara göre beyaz etli meyve ve sebzelerden bolca tüketmek felce karşı korumaya yardımcı olabilir. Karnabahar, mantar, muz, salatalık, elma ve armut tüketebilirsiniz. Bu gıdalar tansiyonu ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerir.

Kötü Alışkanlıklara Kutudaki Çözümler

Vazgeçemediğiniz kötü alışkanlıklarınız varsa, onlardan kurtulmaya yardımcı olacak besin takviyelerini sizlerle paylaşacağım.

1. İçki Sersemliği için: Milk Thistle, Deve Dikeni Bitkisinden Elde Edilen Bitkisel Gıda



Günde bir kadeh alkol tüketmek iyi olabilir ama daha fazlası kanser ve kalp krizi riskinizi artırır. Her zaman dozunda içmeye özen gösterin. Bazı geceler, kutlama biraz fazla kaçtığında başvuracağınız kestirme yol sütlü kengel de denilen “Milk Thistle”. Bu bitkisel çözüm karaciğer enzimlerinin aktivitesini artırarak vücudu fazla alkolden arındırmaya yardımcı olur. İlk içkinizden yarım saat önce 200 mg kapsül alın. Eğer içkiyi fazla kaçırırsanız aynı dozu, “akşamdan kalma” diye tabir ettiğimiz içki sersemliği için alabilirsiniz. Eczane veya vitamin satan dükkanlarda uygun fiyatla alabilirsiniz.

2.  Tatlı düşkünleri için: Gurmar

Çok fazla şeker tüketimi insülin seviyesini yükseltir ve bu da diyabet, felç veya kalp problemlerine neden olabilir. Eğer çok fazla şeker tüketiyorsanız, Hindistan kökenli antik bir sağlık sistemi olan Ayurveda tıbbında kullanılan, gurmar (gymnema sylvestre) isimli bitkiyi deneyin. Kelime anlamı Hintçe’de “şeker öldürücü” olan bu doğal çözüm, kan şekerini düşürür ve insülin seviyesini dengeler. Ayrıca şeker tadını azaltarak şekerli yiyeceklerden uzak durmanıza yardımcı olabilir. Günde 250 mg kapsül alabilirsiniz. İnternetten sipariş verebilir veya vitamin satan dükkanlarda uygun fiyatlara bulabilirsiniz.


3. Tuz düşkünleri için: Ökseotu Özü

Fazla tuz tüketimi tansiyonun yükselmesine neden olarak kalbinizin daha çok kasılmasına neden olur. Öncelikle tuz alımını günde 1500 mg’la (1 çay kaşığından daha az) sınırlayın. Fazla tuza çözüm olarak, yüksek tansiyonu düşüren ve idrar söktürücü rol üstlenen ökseotu özünü deneyin. Bir bardak suya 10 damla damlatın. İnternetten satın alabilir veya vitamin satan dükkanlarda uygun fiyatlara bulabilirsiniz.


Dr.Mehmet Öz

 

20.12.2011 - 10505

Prof.Dr. Mehmet Öz


Prof.Dr. Mehmet Öz'ün Yazdığı Tüm Makaleler
Prof.Dr. Mehmet Öz'ün Yazdığı Tüm Makaleler İçin Tıklayınız.
İlgili Diğer Yazılar
Kalp ve Diyabet Hastaları Oruca Dikkat
Kalp ve Diyabet Hastaları Oruca Dikkat
Düzenli Süt Tüketimi Şeker Hastalığı Riskini Azaltıyor
Düzenli Süt Tüketimi Şeker Hastalığı Riskini Azaltıyor
Diyabetik Retinopati Gözünüzü Tehdit Etmesin
Diyabetik Retinopati Gözünüzü Tehdit Etmesin
Dikkat! Diyabet Görme Kaybına Neden Oluyor
Dikkat! Diyabet Görme Kaybına Neden Oluyor
Obezite Kansere Davetiye Çıkarıyor!
Obezite Kansere Davetiye Çıkarıyor!
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Ayurveda
Ayurveda' ya Göre Spor Hangi Saatlerde Yapılmalıdır?
Sağlık Video Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Sağlık Video Kolesterol Nedir?
Kolesterol Nedir?
Sağlık Video Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

 

[Hata Bildir]